Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 15:22

Τα πέτρινα πηγάδια υπονομεύουν την ιδέα της ανακύκλωσης

ΜΑΚΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας για τη Γιορτή Ανακύκλωσης, όμως ο συνδυασμός του υποψηφίου δημάρχου, Μανώλη Μάκαρη, «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες», θέτει ζητήματα που υποστηρίζει ότι υπονομεύουν την ιδέα της ανακύκλωσης, της οικιακής κομποστοποίησης και της διαφανούς διαχείρισης των σκουπιδιών…

Σε σχόλιο του συνδυασμού σημειώνονται τα εξής: «Το να είναι η πόλη γεμάτη με πέτρινα πηγάδια - μικρούς ΧΑΔΑ - που δέχονται σύμμεικτα απορρίμματα, δεν ενισχύει την ιδέα της ανακύκλωσης. Μάλλον την υπονομεύει.
Το ίδιο και το γεγονός ότι δεν προχωρά η πιστοποίηση της οικιακής κομποστοποίησης. Έως και πέντε χιλιάδες νοικοκυριά θα μπορούσαν ήδη να πληρώνουν χαμηλότερα τέλη κάθε μήνα.
Επίσης το δημοτικό μας συμβούλιο δεν έχει πάρει θέση -αρνητική- απέναντι στην προωθούμενη από την περιφέρεια και την κυβέρνηση λύση της διαχείρισης απορριμμάτων από την ΤΕΡΝΑ, η οποία θα δεσμεύσει οικονομικά τους δημότες χαρατσώνοντάς τους για τριάντα χρόνια.
Τέλος δεν βοηθούν οι πρόσφατες αναφορές -και στον αθηναϊκό τύπο- ότι η διάθεση των απορριμμάτων της πόλης μας γίνεται σε συνεργασία με εργολάβο που έχει εκκρεμότητες με τις οικονομικές και δικαστικές αρχές, και το γεγονός ότι αυτά καταλήγουν παράνομα σε άλλα σημεία διπλανών νομών να μολύνουν τις εκεί καλλιέργειες και τον υδροφόρο ορίζοντα».