Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012 19:34

Συγκέντρωση του ΚΚΕ την Τρίτη στην πλατεία 23ης Μάρτη, κατά της νέας δανειακής σύμβασης

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
Και στην Καλαμάτα, όπως και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ κατά της νέας δανειακής σύμβασης, η οποία το βράδυ αναμένεται ότι θα «περάσει» από τη Βουλή.
«Όχι στη δανειακή σύμβαση, δε θα ζήσουμε με αλυσίδες», τονίζεται σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ, που καλεί τον κόσμο στη συγκέντρωση, στις επτά το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μαρτίου, για «να υψώσουμε φωνή αντίθεσης και καταδίκης σε μια συμφωνία που υποθηκεύει τη ζωή του λαού για πάνω από 30 χρόνια.

Γυρνάνε στο μεσαίωνα την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για τα κέρδη του κεφαλαίου, για τη σωτηρία των μηχανισμών της λειτουργίας του. Φορτώνουν στο λαό απίστευτα βάσανα και φτώχεια, καταδικάζουν τα παιδιά των εργαζομένων στην ανεργία ή να δουλεύουν με 400 ευρώ. Όλα για τη σωτηρία του κεφαλαίου».
Επίσης, το ΚΚΕ απευθύνει το εξής κάλεσμα: «Ελάτε να ακούσετε τη φωνή του ΚΚΕ, την πρότασή του για το πώς θα βγούμε από τη σημερινή τραγική κατάσταση. Κλείστε τ' αυτιά σας στους διάφορους «σωτήρες», που δήθεν τώρα θυμήθηκαν το λαό, όταν επί χρόνια εφάρμοζαν την πολιτική που τον τσακίζει. Κλείστε τ' αυτιά σε όσους πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα υπόσχονται στο λαό λύσεις σε όφελός του. Ακούστε προσεκτικά τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση διεξόδου από την κρίση».