Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 22:49

Ο Μάκαρης υποστηρίζει ότι η δημοτική αρχή Νίκα δεν στήριξε όσο έπρεπε τα πολιτιστικά σχήματα

Ο Μάκαρης υποστηρίζει ότι η δημοτική αρχή Νίκα δεν στήριξε όσο έπρεπε τα πολιτιστικά σχήματα

ΠΗΓΕ ΣΤΗ «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ»
Η δημοτική αρχή του Παναγιώτη Νίκα δεν στήριξε την καλλιτεχνική δημιουργία των πολιτιστικών σχημάτων όπως τους αξίζει, ενώ επιπλέον προσπαθεί να οικειοποιηθεί τη δράση τους, υποστηρίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες»…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «τη θεατρική παράσταση “Η καταδίωξη και δολοφονία του Ζαν Πωλ Μαρά” που ανεβάζει η “Θεατρική Διαδρομή” σε σκηνοθεσία του Κώστα Χαλκιά, παρακολούθησε την Τετάρτη το βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής του συνδυασμού “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”. Σχολιάζοντας στη συνέχεια, ο Μ. Μάκαρης επέκρινε την απερχόμενη δημοτική αρχή για τη στάση της απέναντι στην καλλιτεχνική δημιουργία και τον πολιτισμό γενικότερα σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι “η πληθώρα δημιουργικών πρωτοβουλιών των δημοτών, που εκφράζεται διαχρονικά και συνεχώς ανανεώνεται, δεν έχουν την υποστήριξη που τους αξίζει, παρά μόνο αποσπασματικά και κατά κανόνα αντιμετωπίζονται με πρόθεση οικειοποίησής τους από τη δημοτική αρχή”.
Όπως τόνισε, ο Μ. Μάκαρης, ο “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” έμπρακτα θα στηρίξει τις δημιουργικές πρωτοβουλίες των δημοτών και παράλληλα θα διαφυλάξει και θα αναβαθμίσει το τεράστιο απόθεμα υποδομών, καταξιωμένων θεσμών και  ανθρώπινου δυναμικού:
“Ολα, από τις σχολές και το Φεστιβάλ Χορού, ως τις μαζικές ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, τις θεατρικές ομάδες και τις νεανικές συλλογικότητες- πρέπει να ενισχυθούν ουσιαστικά και να εξασφαλιστεί η αναβαθμισμένη λειτουργία τους” κατέληξε».
Επιπλέον, ο Μανώλης Μάκαρης παραβρέθηκε απόψε στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας» όπου «παρακολούθησε το μουσικοθεατρικό δρώμενο “Σχέδιο Ελένη” από το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, το οποίο φιλοξενείται από το μουσικό σχολείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, που σήμερα Παρασκευή θα υποδεχθεί στον χώρο του και το Μουσικό Ιλίου με τη μικτή του Ευρωπαϊκή Χορωδία.
Όπως παρατήρησε ο Μ. Μάκαρης, τα μουσικά σχολεία δίνουν τη δυνατότητα σε πολλά παιδιά να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους και αποτελούν θεσμό τον οποίον οι δήμοι πρέπει να στηρίζουν ουσιαστικά και με συνέπεια, και όχι κατά το δοκούν και ανάλογα με τις περιστάσεις».