Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012 03:08

Επιτέλους δρομολογείται η αντικατάσταση του πανιού στο γυμναστήριο της Τέντας

ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Γ.Γ.Α.
Ένα έργο που έχει εξαγγελθεί επανειλημμένως εδώ και πολλά χρόνια, το οποίο συνδέεται άμεσα με την ασφάλεια αθλητών και θεατών, η αντικατάσταση του πανιού στο γυμναστήριο της «Τέντας», που έχει ξεπεράσει κατά πολύ τη διάρκεια ζωής του, μπαίνει επιτέλους σήμερα σε πορεία υλοποίησης.
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, αναμένεται να υπογράψουν προγραμματική σύμβαση, ώστε να μοιραστούν το κόστος για την αντικατάσταση του πανιού, έργο προϋπολογισμού 430.000 ευρώ.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είχε εντάξει εδώ και χρόνια στο πρόγραμμά της την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε στην υποχρέωσή της, οπότε προσφέρθηκε ο Δήμος να καταβάλει το μισό κόστος και να γίνει αυτή η επείγουσα εργασία.
Και πάλι πάντως υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες. Πρώτον, πρέπει να βρεθεί το πανί και εξειδικευμένη εταιρία για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, δεδομένου ότι το εργοστάσιο που το παρήγαγε και η εταιρία που το τοποθετούσε έχουν κλείσει. Δεύτερον, είναι δύσκολο να βρει σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες ο Δήμος Καλαμάτας τα περίπου 200.000 ευρώ που θα απαιτηθούν για να καλύψει τη δική του συμμετοχή.
Στ.Μ.