Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014 14:25

Προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα για τις ευρωεκλογές

Σπύρος Μωρακέας, Θανάσης Πετράκος, Βασίλης Τσουλάκος Σπύρος Μωρακέας, Θανάσης Πετράκος, Βασίλης Τσουλάκος

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ
Προεκλογική ομιλία στην πλατεία της Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, τη Δευτέρα 5 Μάη. Σε συνέντευξη Τύπου…

…που παραχώρησαν πριν από λίγο ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, Σπύρος Μωρακέας, ανακοίνωσαν την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα για την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος για τις ευρωεκλογές. Τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύσουν υποψήφιοι ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων, όπως ανακοινώθηκε, ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής.
Επίσης σημείωσαν ότι το Σάββατο, στις 7.30 το απόγευμα, θα επισκεφθεί την Καλαμάτα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, ως ομιλητής σε εκδήλωση για την ανάπτυξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την οποία διοργανώνει ο συνδυασμός «Πελοπόννησος Πρώτα», με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Οδυσσέα Βουδούρη. Στην εκδήλωση θα λάβει μέρος και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος.
Ο Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι οι ευρωεκλογές έχουν κορυφαία πολιτική σημασία τόσο για το εσωτερικό της χώρας όσο και για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως είπε, οι Έλληνες με τη ψήφο τους είτε θα επιβραβεύσουν την πολιτική της Μέρκελ, του ΔΝΤ, του νεοφιλελευθερισμού και των μεγάλων τραπεζών είτε θα στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα για μια άλλη Ευρώπη, δημοκρατική και με φιλολαϊκές πολιτικές.
Πρόσθεσε δε ότι στην Ευρώπη οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα έχουν πολύ σημαντική απήχηση και χαρακτηριστικά σημείωσε ότι στην Ιταλία έχουν συνασπιστεί δυνάμεις της αριστεράς σε σχήμα με το όνομα «Τσίπρας».
Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό της χώρας, ο Θανάσης Πετράκος είπε ότι το δίλημμα των ευρωεκλογών είναι αν θα συνεχιστεί η πολιτική της συγκυβέρνησης, των μνημονίων και της τρόικας ή θα φύγουν αυτοί που κυβερνούν σήμερα για να εφαρμοστεί νέα πολιτική προς όφελος του λαού και της χώρας.
Κλείνοντας ο Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι το σύνθημα των ευρωεκλογών είναι «Στις 25 ψηφίζουμε και στις 26 πρέπει να φύγουν».
Στο δίλημμα των ευρωεκλογών αναφέρθηκε και ο Σπύρος Μωρακέας, που επίσης σημείωσε ότι το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολυσυλλεκτικό, με πολλούς υποψηφίους που δεν είναι κομματικοί είναι όμως άνθρωποι  που έχουν δώσει αγώνες για τα συμφέροντα των εργαζομένων και τη δημοκρατία.
Στ.Μ.