Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012 21:28

Έρχεται η Λίνα Μενδώνη και αναμένονται οι ανακοινώσεις της για το Μέγαρο Χορού

Έρχεται η Λίνα Μενδώνη και αναμένονται οι ανακοινώσεις της για το Μέγαρο Χορού

ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ
Σοβαρά θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής υπάρχει η προσδοκία ότι θα «ξεμπλοκάρουν» με την επίσκεψη της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. Κυριότερο, όσον αφορά την Καλαμάτα, είναι το θέμα της διαχείρισης του Μεγάρου Χορού, που σε πολύ λίγο καιρό θα παραδοθεί από τον ανάδοχο εργολάβο.

Η Λίνα Μενδώνη αναμένεται στην Καλαμάτα λίγο πριν από τις δέκα το πρωί και ο πρώτος που θα επισκεφθεί θα είναι ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς.
Ακολούθως, θα πάει μάλλον στο δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, και από εκεί θα ξεκινήσει σειρά επισκέψεων, με πρώτο σταθμό το Μέγαρο Χορού. Το θέμα που «καίει» το Δήμο και προφανώς ενδιαφέρει πολύ σοβαρά το υπουργείο Πολιτισμού, είναι να συσταθεί το νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, το οποίο θα αναλάβει τη διαχείριση και λειτουργία του Μεγάρου Χορού, μια υποδομή που ο Δήμος πιστεύει ότι δεν μπορεί να τη λειτουργήσει μόνος του.
Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού θα επισκεφθεί ακόμη την Αρχαία Θουρία, όπου θα ξεκινήσουν ανασκαφικό έργο, με χρηματοδότηση από κοινού, το υπουργείο Πολιτισμού και ο Δήμος Καλαμάτας. Επίσης, θα πάει στον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβιτίκων, καθώς και στο Κάστρο της Καλαμάτας. Ακόμη, έχει προγραμματιστεί να γίνει σύσκεψη στο δημαρχείο για τα θέματα του Δήμου που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της.
Η Λίνα Μενδώνη ακολούθως θα αναχωρήσει για το Δήμο Πύλου - Νέστορος, όπου έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί το Καποδιστριακό Σχολείο της Μεθώνης, το Κάστρο της Πύλου, τα Ανάκτορα του Νέστορα στη Χώρα και, τέλος, το Δημαρχείο, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με το δήμαρχο και υπηρεσιακούς παράγοντες, για την αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας των έργων.