Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012 16:44

Μα που θα βρεθούν τα χρήματα για τη διαχείριση του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας;

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού εισέρχεται στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού εισέρχεται στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Με ένα κάποιο δέος να διακρίνει το βλέμμα τους, ξεναγήθηκαν το πρωί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και οι συνεργάτες της. Πιθανόν, ένοιωσαν αυτό που όλοι αισθάνονται όταν επισκέπτονται το εντυπωσιακό και θηριώδες κτήριο και ταυτόχρονα διερωτώνται: «Μα που θα βρεθούν τα χρήματα για τη λειτουργία και τη συντήρηση αυτού του Μεγάρου;».

Προηγουμένως, από το γραφείο του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, η γραμματέας του υπουργείου μίλησε για «διαχειριστικά και οικονομικά ζητήματα, όχι προβλήματα, η αντιμετώπιση των οποίων βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο». Απέφυγε, ωστόσο, να γίνει περισσότερο συγκεκριμένη.
Εντός του Μεγάρου, κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, η κ. Μενδώνη τόνισε ότι το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και ένα ανάλογο έργο που γίνεται στη Κομοτηνή, είναι τα μεγαλύτερα που υλοποιούνται αυτή την περίοδο στην περιφέρεια της χώρας. Πρόσθεσε, πάντως, ότι η διαχείριση του Μεγάρου της Καλαμάτας θα είναι λιγότερο δύσκολη υπόθεση, γιατί αυτό έχει από πίσω του να το στηρίζει το διεθνώς καταξιωμένο Φεστιβάλ Χορού της πόλης.
Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας, Βασίλης Τζαμουράνης, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα μήνα περίπου. Η δημοτική αρχή έθεσε στη γενική γραμματέα και την προσφιλή της συνήθεια για την τέλεση εγκαινίων, ενώ η κ. Μενδώνη φέρεται να εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να αποφευχθεί μια τέτοια εκδήλωση εάν το έργο δεν είναι πλήρως αποπερατωμένο.
Συνολικά το έργο έχει κοστίσει 13.200.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή, έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση της μοκέτας στην αίθουσα των θεατών και απομένουν ακόμη κάποιες μικρές εργασίες, βασικά λεπτομέρειες.
Ο δήμαρχος δήλωσε, επίσης, κατά τη φιλοξενία της κ. Μενδώνη στο Δημαρχείο, ότι το Μέγαρο Χορού είναι έργο που εμπνεύστηκε και ξεκίνησε ο Σταύρος Μπένος, ενώ στη συνέχεια δούλεψαν γι’ αυτό οι επόμενοι δήμαρχοι της Καλαμάτας και σειρά υπουργών Πολιτισμού.
Στ.Μ.