Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 02:41

Πρόγραμμα του 10ου Δημοτικού Σχολείου και του ΚΕΠΕΨΟ για τις σχέσεις μεταξύ των μαθητών

ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Συνεχίζεται και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η συνεργασία του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας με το Κέντρο Πρόληψης και Ενημέρωσης κατά των Ψυχοδραστικών Ουσιών (ΚΕΠΕΨΟ), η οποία εστιάζει στην ανάπτυξη της ομαδικότητας μεταξύ των μαθητών, στην αποδοχή της διαφορετικότητας και την εξάλειψη της ενδοσχολικής βίας.
Όπως μας ενημερώνει ο διευθυντής του Σχολείου, Γιάννης Χριστόπουλος, με τη συνδρομή της Φωτεινής Βλαχοπουλιώτη, από το ΚΕΠΕΨΟ, γίνονται συζητήσεις με τους μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ Τάξης, προκειμένου με ωριμότητα να προσεγγίσουν σύγχρονα θέματα που απασχολούν την ηλικία τους και να εκφράσουν τις δικές τους σκέψεις και ανησυχίες.

Ειδικότερα, κάθε Παρασκευή η κ. Βλαχοπουλιώτη αναπτύσσει ένα πλαίσιο δράσεων, όπου μέσα από το διάλογο με τα παιδιά έχει ως στόχο την ενίσχυση της ομαδικότητας, τη συνεργασία μέσα στην ομάδα - τάξη, την αναζήτηση αποτελεσματικών τρόπων επικοινωνίας μεταξύ των μαθητών, αλλά και αντιμετώπισης ζητημάτων που προκύπτουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας.