Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 16:06

Μεθοδεύεται προβοκάτσια για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, εκτιμάει ο Νίκος Γόντικας

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ
ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΚΑΡΕΚΛΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Να είναι «κουμπωμένος» ο λαός, κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, προέτρεψε το μεσημέρι, σε συνέντευξη που έδωσε στην Καλαμάτα, ο Νίκος Γόντικας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, προειδοποιώντας ότι «έχουν κινητοποιηθεί κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί με σκοπό την προβοκάτσια».

Όπως τόνισε, ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα που έχουν στήσει, αφενός η κυβέρνηση, για να περάσει την εικόνα ότι ομόθυμα ο κόσμος στηρίζει τελικά την πολιτική της και αφετέρου οι μηχανισμοί που προανέφερε, οι οποίοι υπογράμμισε ότι «δρουν από μέσα, αλλά και παράλληλα, για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα».
Μάλιστα, ο κ. Γόντικας σημείωσε ότι τα περί προβοκατόρικων μηχανισμών, επιβεβαιώνονται επανειλημμένως, όπως στην περίπτωση των εργαζομένων που κάηκαν στην τράπεζα Marfin ή των επεισοδίων που έγιναν κατά τις τελευταίες μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις. Ειδικότερα, για την πυρπόληση κτηρίων στο κέντρο της Αθήνας, στην τελευταία μεγάλη απεργία, σημείωσε ότι αυτές οι ενέργειες έγιναν από εκπαιδευμένους ανθρώπους με στρατιωτικό εξοπλισμό, γιατί με μια μολότοφ είναι αδύνατο να καούν σιδερόφρακτα κτήρια και να γίνουν οι καταστροφές που έγιναν.
Όσον αφορά τα καλέσματα για κοινή κάθοδο των κομμάτων της αριστεράς στις εκλογές, ο Νίκος Γόντικας απάντησε ότι «ο λαός δεν έχει ανάγκη από συμμαχία σκορποχωρίων, για να μοιραστούν κάποιες κοινοβουλευτικές καρέκλες και μετά η συμμαχία αυτή να γίνει πούπουλο στον άνεμο». Υποστήριξε ότι αυτό θα ήταν μεγάλη ζημιά για το λαϊκό κίνημα και κάλεσε το λαό να αναλάβει ο ίδιος την τύχη του.
Στ.Μ.