Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012 17:44

Σε ποιους ανήκει η 25η Μαρτίου 1821;

Ο Σπύρος Μωρακέας με τους Δημήτρη Παπαδημούλη και Γιάννη Θεωνά, κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Καλαμάτα Ο Σπύρος Μωρακέας με τους Δημήτρη Παπαδημούλη και Γιάννη Θεωνά, κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Καλαμάτα

ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Σε αντίσταση, ανυπακοή και αλληλεγγύη καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου, υπογραμμίζοντας επίσης ότι «την κληρονομιά της επανάστασης του ’21 δικαιούται να την τιμάει ο λαός και όχι αυτοί που μας οδήγησαν στην καταστροφή και στην υποτέλεια».
Ειδικότερα, η τοπική κομματική οργάνωση σημειώνει: «Αγαπητοί συμπολίτες, ο λαός και η νεολαία τιμούν τους αγωνιστές και τους αγώνες του λαού για λευτεριά, ανεξαρτησία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Συνεχίζουμε τον αγώνα «για να βρουν τα όνειρα εκδίκηση», για να ανατρέψουμε τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ., η οποία οδηγεί τη χώρα και το λαό στην κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία.

Για να διώξουμε την Τρόικα και τα Μνημόνια. Μας έκαναν με το ζόρι φτωχούς, άνεργους, άστεγους και μετανάστες. Διέλυσαν τις δουλειές μας, τη ζωή μας και τη χώρα. Κλέβουν τους μισθούς μας και τον κόπο μας, για να πληρώνουν τους τοκογλύφους, για να κερδίζει το μεγάλο κεφάλαιο. Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν με το επιχείρημα, ότι, αν δεν υπακούσουμε, θα καταστραφούμε, αλλά την καταστροφή εμείς ήδη τη ζούμε. Τα ψέματά τους, όμως, δεν πιάνουν πια, δεν μας φοβίζουν.
Αγαπητοί συμπολίτες, την κληρονομιά της επανάστασης του ’21 δικαιούται να τιμάει ο λαός και όχι αυτοί που μας οδήγησαν στην καταστροφή και στην υποτέλεια. Η σημερινή επέτειος ενώνει τον Ελληνικό Λαό ενάντια στους υπαίτιους του χτες και του σήμερα που έχουν το θράσος να παριστάνουν τους σωτήρες μας.
Ενωμένος ο Ελληνικός Λαός, όπως τότε, όπως τόσες άλλες φορές, έτσι και τώρα, θα αγωνιστεί και θα νικήσει. Με οδηγό τους στίχους του Άγγελου Σικελιανού στην κηδεία του Κωστή Παλαμά στην κατοχική Αθήνα, όπου έδωσαν το βροντερό παρών χιλιάδες λαού. «Αυτό το λόγο θα σας πω, δεν έχω άλλον κανένα. Μεθύστε με το αθάνατο κρασί του Εικοσιένα».
Με αυτούς τους στίχους και στηριζόμενοι στη μακραίωνη αγωνιστική και αντιστασιακή κληρονομιά του Ελληνικού Λαού, σας καλούμε σε διαρκή αγώνα για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και ανεξαρτησία. Για να ανατραπεί η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. και η πολιτική τους. Απευθυνόμαστε στον καθέναν και την καθεμία ξεχωριστά, για να συγκροτήσουμε μια νέα λαϊκή πλειοψηφία, για να αλλάξει πορεία η χώρα, για να γίνει ο λαός ξανά κυρίαρχος.
Δεν θα φύγουν, αν δεν τους διώξουμε. Οι υπογραφές τους δεν μας εκπροσωπούν, οι αποφάσεις τους δεν πρέπει να εφαρμοστούν, αυτή η κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί. Αντίσταση, ανυπακοή και αλληλεγγύη! Μαζί μπορούμε να τους διώξουμε! Ή εμείς ή αυτοί! Την ιστορία θα την γράψει και πάλι ο λαός!».