Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 18:37

Τελετή υπογραφής των χρησιδανείων για το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Ενώπιον τηλεοπτικών καμερών και δημοσιογράφων, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Μιχαήλ Μιχαήλ, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών, Στέφανος Καμινιώτης, συνυπέγραψαν το μεσημέρι τα χρησιδάνεια, με τα οποία ο Δήμος παραχωρεί χώρους στο παλιό Νοσοκομείο για τη στέγαση και λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Τόσο ο κ. Μιχαήλ όσο και ο κ. Καμινιώτης, ευχαρίστησαν θερμά το δήμαρχο για την παραχώρηση του κτηρίου πίσω από το παλιό Νοσοκομείο, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια καθοριστική υποστήριξη, ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου και η παροχή υπηρεσιών προστασίας της υγείας σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πλέον βιοποριστικά προβλήματα.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας τους συνεχάρη για την ανιδιοτέλεια και την εθελοντική προσφορά τους και υποστήριξε ότι ο λαός έχει ένα μεγάλο στήριγμα από τις δομές που έχουν δημιουργήσει εθελοντικά τόσο ο Δήμος όσο και οι εθελοντές.
Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών σημείωσε ότι η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου θα ξεκινήσει σε 10-15 ημέρες και κάλεσε τους πολίτες να παραδώσουν στους φαρμακοποιούς τους τα φάρμακα που έχουν στο σπίτι και δεν τα χρειάζονται, ώστε να αποσυρθούν όσα έχουν λήξει, ενώ εκείνα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν να προσφερθούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο.
Στ.Μ.