Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012 17:30

Ειδική αστυνομική δύναμη για την επιβολή της τάξης στην περιφέρεια, ζητάει ο Θ. Μπρεδήμας

Ειδική αστυνομική δύναμη για την επιβολή της τάξης στην περιφέρεια, ζητάει ο Θ. Μπρεδήμας

ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΑΔΡΑΝΕΙΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Να κατέβει στη Μεσσηνία ειδική αστυνομική δύναμη και να παραμείνει μέχρι να επιβληθεί και πάλι η τάξη στην περιφέρεια, η οποία μαστίζεται από την εγκληματικότητα, προτείνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Θόδωρος Μπρεδήμας, με αφορμή τη σημερινή μαζική διαμαρτυρία κατοίκων από τον Άρι, τη Θουρία, το Ασπρόχωμα, το Πλατύ, το Αριοχώρι και άλλα χωριά, για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ο Θόδωρος Μπρεδήμας τόνισε ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας «αγρόν ηγόραζε» τόσο καιρό για το φλέγον αυτό ζήτημα, παρ’ ότι, όπως σημείωσε, η μείζων μειοψηφία έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν από ένα χρόνο και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις.
Επίσης, περιέγραψε την πραγματικά ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στην περιφέρεια, όπου οι κάτοικοι ζουν μέσα στο φόβο και οι περιουσίες τους, ακόμη και η σωματική τους ακεραιότητα, εξαρτώνται από τη διάθεση των εγκληματικών στοιχείων.
Όπως τόνισε ο κ. Μπρεδήμας, το μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με τη δράση ορισμένων τσιγγάνων και υπογράμμισε ότι η λύση δε θα δοθεί μόνο με αστυνομικά μέτρα, αλλά και με την κοινωνική υποστήριξη αυτής της πληθυσμιακής ομάδας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να προσφέρεται φροντίδα σε όσους δε διαθέτουν ούτε φαγητό.
Επιπροσθέτως, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει αυστηρός έλεγχος και να επιβληθούν βαριές ποινές στους κλεπταποδόχους των αντικειμένων που κλέβουν οι δράστες, ενώ ανέφερε ακόμη ότι πρέπει να θεσμοθετηθούν τα περίπολα των πολιτών για την περιφρούρηση των περιουσιών τους.
Στ.Μ.