Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 03:05

Σχέδια πολεοδόμησης στα Πλακωτά και στην παραλία από «Παλάντιουμ» μέχρι «Elite»

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
Την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για την πολεοδόμηση της περιοχής Πλακωτά και της παραλίας από το «Παλάντιουμ» μέχρι το «Elite», θα εισηγηθεί η δημοτική αρχή Καλαμάτας στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, που θα συνεδριάσει για το συγκεκριμένο θέμα την επόμενη Τετάρτη, στις 7.30 το βράδυ, στο Δημαρχείο.
Την εισήγηση παρουσίασαν χθες με δηλώσεις τους ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας και η αρμόδια για την Πολεοδομία αντιδήμαρχος, Παναγιώτα Ντίντα.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι στο σχεδιασμό μπαίνει και η πολεοδόμηση της περιοχής από το «Elite» μέχρι το «Φιλοξένια», καθώς και η περιοχή βόρεια και ανατολικά της οδού Κρήτης μέχρι τα Γιαννιτσάνικα. Ωστόσο, η τελευταία περιοχή εντάσσεται στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το οποίο η δημοτική αρχή επιδιώκει να ακυρώσει με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας!
Επισημένεται ότι η περιοχή που προτείνεται να πολεοδομηθεί στα Πλακωτά αφορά 285 στρέμματα και στην ανατολική παραλία 410 στρέμματα.
Η αντιδήμαρχος κ. Ντίντα τόνισε ότι επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένες περιοχές για να πολεοδομηθούν, επειδή είναι αυτές που δέχονται τη μεγαλύτερη οικιστική πίεση. Σημείωσε, επίσης, ότι για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών ο Δήμος θα επιδιώξει χρηματοδότηση από σχετικά προγράμματα και εάν δεν επιτευχθεί αυτή η προσπάθεια, τότε θα καλύψει ο ίδιος το κόστος με δημοτικούς πόρους.
Στ.Μ.