Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012 03:16

Αρχές καλοκαιριού ο μαγνητικός και ο καινούργιος αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Αρχές καλοκαιριού ο μαγνητικός και ο καινούργιος αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΕΖΟΥ
Σε δυόμισι μήνες από σήμερα θα έχουν εγκατασταθεί και θα λειτουργούν στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας ο καινούργιος υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος, αλλά και ο μαγνητικός, δύο εξαιρετικά σημαντικά μηχανήματα για τη διάγνωση ασθενειών και την εξυπηρέτηση των ασθενών χωρίς ταλαιπωρία.

Προχθές υπογράφτηκε η σύμβαση για την προμήθεια του αξονικού τομογράφου και χθες του μαγνητικού. Το κόστος προμήθειας καλύπτεται από το ΕΣΠΑ. Έχει επίσης προωθηθεί η διαδικασία προμήθειας και άλλου απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (όπως ενός ψηφιακού μαστογράφου) συνολικού προϋπολογισμού 680.000, ενώ προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, αποφάσισε να δεσμευτούν ακόμη 605.000 ευρώ, για να αγοραστούν και άλλα αναγκαία ιατροτεχνολογικά μηχανήματα.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, ανακοίνωσε χθες, σε συνέντευξη τύπου, την υπογραφή των συμβάσεων για την προμήθεια των δύο τομογράφων, ενώ με την ευκαιρία έκανε ένα σύντομο απολογισμό των όσων έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της θητείας του, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μεγάλο έργο, αποτέλεσμα συντονισμένης και σκληρής δουλειάς, όχι μόνο του ίδιου, αλλά σύσσωμου του προσωπικού.
Ο διοικητής ήταν πλαισιωμένος από το διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Παναγιώτη Χρυσομάλλη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Προμηθειών, αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου, Μιχαήλ Μιχαήλ, οι οποίοι συμφώνησαν ότι έχει γίνει σημαντικό έργο και τόνισαν ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου είναι εργατικός, επίμονος και αποτελεσματικός.
Ο Γιώργος Μπέζος στον απολογισμό του σημείωσε μεταξύ άλλων: «Θέλω να εκφράσω σε όλους τους συνεργάτες μου - γιατρούς - νοσηλευτές - τεχνική και διοικητική υπηρεσία - τα θερμά μου συγχαρητήρια. Θέλω να τονίσω, για ακόμα μια φορά, ότι αυτά που επιτεύχθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οφείλονται πρωταρχικά και κυρίαρχα σε αυτούς.
Η λειτουργία της Μονάδας Εμφραγμάτων, η έλευση του στεφανιαιογράφου και η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και της Ψυχιατρικής Κλινικής, της μεταστέγασης του Ψυχαργώς και της Μονάδας του ΟΚΑΝΑ, που ξεκινά να λειτουργεί μέσα στον Απρίλιο, της υλοποίησης του έργου εξοικονόμησης ενέργειας στο ΕΠΠΕΡΑΑ και της κτηριακής αναβάθμισης των Κ.Υ. Αγ. Νικολάου (που οι εργασίες ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα), Πύλου και Μεσσήνης, η ένταξη στο ΕΣΠΑ και η κατασκευή των τεσσάρων νέων περιφερειακών ιατρείων Μεθώνης, Πεταλιδίου, Άριος και Βλαχόπουλου, και, τελευταία, η υπουργική απόφαση έγκρισης σκοπιμότητας για την ανακατασκευή της παλιάς καρδιολογικής σε πολυδύναμο κέντρο κοινωνικής φροντίδας, είναι μερικά από αυτά που πέτυχαν οι ανθρώπινες δυνάμεις του Νοσοκομείου μας. Τους αξίζουν και πάλι θερμά συγχαρητήρια. Έχουμε μπροστά μας ακόμα πολύ δουλειά. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο τρόπο, όρεξη και μεράκι».
Στ.Μ.