Τετάρτη, 04 Απριλίου 2012 03:51

Άρχισαν τα έργα για το «Μέγαρο», παρά τους χαλεπούς καιρούς…

«ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ»
Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη δημιουργία του νέου Δημαρχείου στο παλιό Νοσοκομείο. Είναι το έργο που κάποιοι ταυτίζουν με τα έργα της Ολυμπιάδας στην Αθήνα, τα οποία κόστισαν πανάκριβα, ήταν μάταια και πέραν των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας, την οποία και καταχρέωσαν.

Ο προϋπολογισμός του έργου, όπως γράφει και η ταμπέλα έξω από το παλιό Νοσοκομείο, ανέρχεται στα 6.851.570 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν αποκλειστικά από κρατικούς πόρους, δηλαδή απ’ ευθείας από τη φορολογία των πολιτών. Εδώ γεννάται το ερώτημα, με ποια λογική το χρεοκοπημένο κράτος αποφάσισε να χρηματοδοτήσει αυτό το έργο, τη στιγμή που ο Δήμος Καλαμάτας όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει κανένα στεγαστικό πρόβλημα, αλλά, αντίθετα, διαθέτει δεκάδες ιδιόκτητα κτήρια και, επιπλέον, του έχει παραχωρηθεί χώρος και στο Διοικητήριο.
Ανάδοχος είναι η εταιρία ΑΕΤΕΘ Α.Ε., η οποία έχει προσφέρει έκπτωση ύψους 50%. Από προχθές έχει ξεκινήσει η περίφραξη του χώρου γύρω από το κεντρικό κτήριο του παλιού Nοσοκομείου, ώστε να εξελιχθούν ανενόχλητα οι εργασίες.
Αυτό που δεν έχει απαντηθεί από τη δημοτική αρχή, είναι πόσα τελικά χρήματα έχουν δεσμευτεί από το κράτος για το συγκεκριμένο έργο. Πέρσι υπήρχε μια έγκριση στα χαρτιά, ύψους 400.000 ευρώ, η οποία όμως είναι άγνωστο εάν έχει επιβεβαιωθεί ότι ισχύει και για φέτος.
Στ.Μ.