Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 22:18

Παράταση αποπληρωμής και στα μη εγγυημένα δάνεια ζητούν οι πυρόπληκτοι νομοί

Παράταση αποπληρωμής και στα μη εγγυημένα δάνεια ζητούν οι πυρόπληκτοι νομοί

ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ 
ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ. 
Την παράταση αποπληρωμής και των μη εγγυημένων δανείων στους πυρόπληκτους νομούς, ζητούν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων, που σήμερα είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας την παρέμβασή του για την ικανοποίηση του αιτήματός τους.

Ειδικότερα, τον Αντώνη Σαμαρά επισκέφθηκαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Μεσσηνίας, Δημήτρης Αδαμόπουλος, Αρκαδίας Ιωάννης Μπουντρούκας, Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Εύβοιας Παναγιώτης Σίμωσης, Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος, Λακωνίας Κωνσταντίνος Πανδής, ενώ παραβρέθηκαν στη συνάντηση ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος και οι βουλευτές των πυρόπληκτων νομών Νίκος Νικολόπουλος, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Σίμος Κεδίκογλου, Θανάσης Δαβάκης και Γρηγόρης Αποστολάκος.
Οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, για τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη και τη δέσμευση του να μεταθέσει την αποπληρωμή των δύο δόσεων που λήγουν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους 2012, των εγγυημένων από το ελληνικό δημόσιο πυρόπληκτων δανείων. Επίσης, τον ενημέρωσαν για τη δέσμευση του Υπουργού να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και τα Επιμελητήρια των 6 πυρόπληκτων νομών στις επόμενες μέρες προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια αποπληρωμής και των μη εγγυημένων δανείων σύμφωνα με τη διάρκεια αποπληρωμής των εγγυημένων. Ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας την προσωπική του παρέμβαση στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για να πραγματοποιηθεί άμεσα η συνάντηση με τα έξι Επιμελητήρια και να συζητηθεί το αίτημα τους για την αλλαγή βάσης υπολογισμού των επιτοκίων.
Παρ’ ότι δόθηκε παράταση των δύο δόσεων από τον Υπουργό Οικονομικών, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων εμμένουν στις θέσεις τους, ότι πρέπει να γίνει μακροπρόθεσμος διακανονισμός των δόσεων των δανείων.
Επίσης, ενημέρωσαν τον Πρόεδρο για τα προβλήματα που προέκυψαν από τη διακοπή της λειτουργίας των τριών συνεταιριστικών τραπεζών και ζήτησαν να αντιμετωπίζονται οι συνεταιριστικές τράπεζες με τα ίδια κριτήρια που αντιμετωπίζονται και οι υπόλοιπες εμπορικές τράπεζες.
Τέλος, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων έθεσαν το θέμα της παράτασης των εγγυήσεων του ΤΕΜΠΜΕ, το οποίο θεωρούν επιτακτική ανάγκη καθώς και την ανάγκη βελτίωσης των δράσεων του ΕΤΕΑΝ & JEREMIE, οι πόροι των οποίων δεν έχουν καθόλου αξιοποιηθεί.