Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 15:41

Βοήθεια στη Μητρόπολη από το Σπιτάλι Λεμεσού και αδελφοποίηση με το Σπιτάλι Μεσσήνης

Βοήθεια στη Μητρόπολη από το Σπιτάλι Λεμεσού και αδελφοποίηση με το Σπιτάλι Μεσσήνης

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ 
ΣΗΜΑΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Τόνους με τρόφιμα και ρουχισμό προσέφεραν στη Μητρόπολη Μεσσηνίας οι κάτοικοι του χωριού Σπιτάλι, που βρίσκεται στην Κύπρο, κοντά στην πόλη της Λεμεσού. Αυτό συνέβη το πρωί, ενώ το βράδυ οι Σπιταλιώτες της Κύπρου θα επισκεφθούν τους Σπιταλιώτες της Μεσσήνης και θα συζητήσουν για την αδελφοποίηση των δύο χωριών με το ίδιο όνομα.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Σπιταλίου Λεμεσού με έναν συνεργάτη του έφτασαν το πρωί στο Άσυλο Απόρων Ανιάτων, στα Γιαννιτσάνικα, και παρέδωσαν ένα κοντέινερ με βοήθεια, την οποία συγκέντρωσαν οι κάτοικοι του χωριού, που ανέρχονται σε 350 περίπου. Εκεί τους υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, που τους ευχαρίστησε θερμά.
Ο Κύπριος πρόεδρος, Ανδρέας Κωνσταντίνου, σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι έφερε, όχι βοήθεια, αλλά την αγάπη των συγχωριανών του προς την Ελλάδα και, φεύγοντας, θα πάρει την αγάπη των Ελλήνων. Όπως πρόσθεσε, οι Κύπριοι αισθάνονται για τη χώρα μας, όχι συμπόνοια για τις δυσκολίες που περνάει, αλλά εκτίμηση και αναγνώριση για όσα έχει προσφέρει η Ελλάδα στην Κύπρο και, κυρίως, για το ότι από το 1974 και μετά έχει σπουδάσει χιλιάδες Κύπριους.
Επίσης, εξέφρασε το θαυμασμό του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Άσυλο, σημειώνοντας ότι τον εντυπωσίασαν οι άριστες συνθήκες και η καθαριότητά του.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Ασύλου, πατήρ Ευστάθιος Μπουρούτας, ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο και τους κατοίκους του Σπιταλίου Κύπρου και ευχήθηκε ο Θεός να ευλογεί τα έργα τους.
Οι Κύπριοι εντόπισαν το Σπιτάλι της Μεσσήνης τυχαία, μέσω του διαδικτύου, και αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια επαφή και συνεργασία μεταξύ των δύο χωριών. Από το «δικό μας» Σπιτάλι, τους Σπιταλιώτες της Κύπρου συνόδευσε ο αδελφός του προέδρου της κοινότητας, Λάμπρος Ανδριανόπουλος.
Σημειώνεται, τέλος, ότι στο Σπιτάλι της Λεμεσού έχει φτιαχτεί η μεγαλύτερη ελληνική σημαία που υπάρχει στον κόσμο. Φτιάχτηκε προς τιμήν των ηρώων της 1ης Απριλίου 1955-59, η έπαρσή της έγινε στο προαύλιο της εκκλησίας της Αγίας Άννας και το μέγεθός της είναι 22,5 Χ 37,5 μέτρα, το εμβαδόν της 843,75 τμ και το βάρος της 110 κιλά.
Στ.Μ.