Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 02:52

Πιο γρήγορα οι παρεμβάσεις για την αντισεισμική θωράκιση του Διοικητηρίου

Πιο γρήγορα οι παρεμβάσεις για την αντισεισμική θωράκιση του Διοικητηρίου

ΖΗΤΑΕΙ Η Ν.Ε. ΤΟΥ ΤΕΕ
Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες σύνταξης της μελέτης για τη συμπεριφορά και την ασφάλεια του Διοικητηρίου σε περίπτωση σεισμού, ζητάει η Νομαρχιακή Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά. Μετά από την καθαίρεση μαρκίζας που αιωρούνταν με μεγάλη επικινδυνότητα από τον έκτο όροφο του Διοικητηρίου, η Νομαρχιακή Επιτροπή συναντήθηκε με τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας, Παναγιώτη Γιαννακέα, ενημερώθηκε για την κατάσταση του εξαώροφου κτηρίου και το σχεδιασμό της διοίκησης για τις παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν.

Επιπλέον, η Νομαρχιακή Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου ζητάει την ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου και τονίζει ότι τίθεται στη διάθεση της Περιφερειακής Ενότητας για την υποστήριξη των προσπαθειών της.
Ειδικότερα, σε επιστολή προς  τον αντιπεριφερειάρχη κ. Αλευρά σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Είναι θετικό και πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ) με σκοπό τη σύνταξη μελέτης εφαρμογής για την αντισεισμική θωράκιση του κτηρίου. Ιδιαίτερα τώρα που έχουν εξασφαλιστεί, όπως ενημερωθήκαμε, οι απαραίτητες πιστώσεις για τη μελέτη (ΚΑΠ 2011-2012), πρέπει να δρομολογήσετε την εξεύρεση πόρων για την υλοποίησή της.
Στη μελέτη και στην εργολαβία που θα γίνουν για τον παραπάνω σκοπό, πρέπει να ενταχθούν αφενός η απομάκρυνση των επικίνδυνων και η επισκευή όλων των πρόσθετων αρχιτεκτονικών στοιχείων στις προσόψεις του κτηρίου και αφετέρου να βρεθεί τρόπος απομάκρυνσης των περιστεριών.
Αξίζει, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, το κτήριο αυτό να μελετηθεί και να προσαρμοστεί η λειτουργία του με την καλύτερη σύγχρονη ενεργειακή απόδοση.
Με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια κτήρια στην περιοχή μας  που πρέπει να λειτουργούν με τις πρωτότυπες σύγχρονες προδιαγραφές που ισχύουν για αυτά, είμαστε στην διάθεσή σας και θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επίτευξη των παραπάνω στόχων».