Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 17:50

«Πασάρονται» στους επιχειρηματίες τα σπουδαία φυσικά μνημεία της Καλαμάτας;

Το ξενοδοχείο "Αχίλλειον" έχει ήδη ενταχθεί στο Jessica και θα το εκμεταλλεύεται ιδιώτης-επενδυτής Το ξενοδοχείο "Αχίλλειον" έχει ήδη ενταχθεί στο Jessica και θα το εκμεταλλεύεται ιδιώτης-επενδυτής

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ JESSICA
Μέσω του προγράμματος Jessica, που προβλέπει τη σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα για την υλοποίηση επενδύσεων βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, σκοπεύει η δημοτική αρχή Καλαμάτας να αναδείξει σε οργανωμένους χώρους αναψυχής και άθλησης τις εκβολές του Άρι, το φράγμα του Παμίσου στον Άρι, τις πηγές του Αγίου Φλώρου και το «Τουριστικό» του Ταϋγέτου με την κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας.

Αν ευοδωθούν οι προσπάθειες, οι συγκεκριμένοι χώροι πιθανόν θα τεθούν υπό τον έλεγχο των ιδιωτών επενδυτών και, ενδεχομένως, θα αποκλειστεί η είσοδος εκείνων που δεν θα έχουν να πληρώσουν για την αναψυχή τους.
Όπως δήλωσε το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, στο Jessica έχει ήδη ενταχθεί το παλιό ξενοδοχείο «Αχίλλειον», στον πεζόδρομο της Αριστομένους. Το επενδυτικό σχέδιο, που καταρτίστηκε από ιδιώτη, προβλέπει τη λειτουργία ξενοδοχείου ύπνου στον όροφο, ενώ στο ισόγειο θα δημιουργηθούν επτά εμπορικά καταστήματα.
Ο δήμαρχος σημείωσε επίσης ότι στο πρόγραμμα θα επιδιωχθεί η ένταξη του κινηματοθεάτρου «Ηλέκτρα», καθώς και του κληροδοτήματος Παναγιώταρου, στη Μικρά Μαντίνεια.
Για την υλοποίηση επενδύσεων η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εξασφαλίσει 18.000.000 ευρώ από το Jessica, ενώ αύριο στην Τρίπολη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την προετοιμασία ένταξης έργων που ανταποκρίνονται στους όρους του προγράμματος.
Στ.Μ.