Δευτέρα, 09 Απριλίου 2012 19:26

Τρία χρόνια έχει να πληρώσει το υπουργείο Υγείας νοσήλια στα ιδρύματα της Μητρόπολης!

Τρία χρόνια έχει να πληρώσει το υπουργείο Υγείας νοσήλια στα ιδρύματα της Μητρόπολης!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΟΝ Α.ΛΟΒΕΡΔΟ 
Φέσι τριών χρόνων έχει φορέσει στα προνοιακά ιδρύματα της Μητρόπολης Μεσσηνίας το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, ωστόσο το πρωί φαίνεται ότι δόθηκε μια λύση στο πρόβλημα, ύστερα από επίσκεψη του Μητροπολίτη, Χρυσόστομου, στον υπουργό και τον υφυπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο και Μάρκο Μπόλαρη αντίστοιχα.

Όπως μας ενημέρωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Μητρόπολης, Κώστας Ψυχάρης, ο οποίος συνόδευσε το Μητροπολίτη στον υπουργό, ο Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε εντολή να ενταχθούν τα προνοιακά ιδρύματα στον ενοποιημένο ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας).
Το υπουργείο έχει να καταβάλει από το 2009 τα νοσήλια των ασφαλισμένων που περιθάλπονται στα προνοιακά ιδρύματα της Μητρόπολης. Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει σε ανάλογα ιδρύματα όλων σχεδόν των Μητροπόλεων της χώρας. Ο Μητροπολίτης ενημέρωσε τον υπουργό γι’ αυτό το μεγάλο πρόβλημα με τις σοβαρές οικονομικές διαστάσεις. Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος αναγνώρισε ότι υπάρχει μεγάλο ζήτημα και έδωσε εντολή στον υφυπουργό να καταθέσει άμεσα σχετική τροπολογία στη Βουλή, ώστε να ενταχθούν τα ιδρύματα των Μητροπόλεων στον ΕΟΠΥΥ.
Ο Κώστας Ψυχάρης σημείωσε ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ μετέφερε τις ευχαριστίες του Μητροπολίτη προς τη βουλευτή Νάντια Γιαννακοπούλου για το ενδιαφέρον της και τη στήριξή της για την εξεύρεση λύσης.