Τρίτη, 10 Απριλίου 2012 17:36

Τσακωμός Νίκα-Κουτσούλη για τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

Τσακωμός Νίκα-Κουτσούλη για τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ… 
Μία κόντρα που αποκαλύπτει τον απίθανο τρόπο με τον οποίο αντιδρούν οι «άρχοντες» όταν θίγεται ο εγωισμός τους, «πυροδότησε» η τοποθέτηση του πρώην δημάρχου Καλαμάτας, Γιώργου Κουτσούλη, στη θέση του προέδρου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, την οποία κατείχε ο νυν δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναγιώτης Νίκας, μόλις έλαβε την απόφαση με την οποία ορίζεται πρόεδρος της βιβλιοθήκης ο Γιώργος Κουτσούλης, το πρώτο που αποφάσισε ήταν να ανακαλέσει την υπάλληλο του Δήμου την οποία είχε αποσπάσει άτυπα στο συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο...!
Χθες το βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, ο Παναγιώτης Νίκας μίλησε για κομματική παρέμβαση στη Δημόσια Βιβλιοθήκη με την τοποθέτηση του προκατόχου του δημάρχου ως προέδρου της. Σήμερα το πρωί ο Γιώργος Κουτσούλης απάντησε, σε συνέντευξη τύπου, δηλώνοντας ότι ο νυν δήμαρχος έχει «αλαζονική συμπεριφορά».
Όσο δε για την ανάκληση της υπαλλήλου που υποστήριζε τη λειτουργία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, ο πρώην δήμαρχος τόνισε ότι «η Βιβλιοθήκη δεν είναι ούτε του Κουτσούλη ούτε του Νίκα αλλά του Καλαματιανού λαού και ως εκ τούτου οι υπάλληλοι δεν μπορούν να πηγαινοέρχονται ανάλογα με το ποιος είναι πρόεδρος».
Επιπλέον ο Γιώργος Κουτσούλης παρουσίασε επίσημα έγγραφα που όπως υπογράμμισε φανερώνουν την αλαζονική συμπεριφορά του Παναγιώτη Νίκα. Σύμφωνα με αυτά, το 2008, που πρόεδρος της Βιβλιοθήκης ήταν και πάλι ο Γιώργος Κουτσούλης, ο Παναγιώτης Νίκας, που εν τω μεταξύ είχε εκλεγεί δήμαρχος, προέβαινε σε ενέργειες για τις οποίες δεν είχε νομιμοποίηση. Χαρακτηριστικά, τον Ιούνιο του 2008, ενώ το Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης ζητούσε από τη Μητρόπολη να παραταθεί η παραχώρηση του κτηρίου στο οποίο λειτουργούσε το νομικό πρόσωπο, στην πλατεία Υπαπαντής, ο δήμαρχος έκανε ενέργειες ώστε η Βιβλιοθήκη να μεταφερθεί από το συγκεκριμένο κτήριο στο Πνευματικό Κέντρο. Στα δε πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου, ο Παναγιώτης Νίκας εμφανίζεται ως πρόεδρος της Βιβλιοθήκης ενώ δεν ήταν καν μέλος στο Εφορευτικό Συμβούλιο.
Επιπλέον ο Γιώργος Κουτσούλης σημείωσε ότι η ίδρυση και λειτουργία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης είναι δικό του έργο, ότι με δικές του ενέργειες παραχωρήθηκε στο Δήμο από το υπουργείο Παιδείας για τη μελλοντική στέγαση της Βιβλιοθήκης, ενώ πρόσθεσε ακόμη ότι όταν ήταν πρόεδρος λειτουργούσε και η κινητή βιβλιοθήκη, που ακινητοποιήθηκε αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του.
Στ.Μ.