Τρίτη, 10 Απριλίου 2012 22:24

Περί της εκλογικής συνεργασίας της «αριστεράς» στις οκτώ μονοεδρικές περιφέρειες

Περί της εκλογικής συνεργασίας της «αριστεράς» στις οκτώ μονοεδρικές περιφέρειες

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΚΕ
Τους λόγους που καθιστούν ανεδαφική τη συνεργασία του ΚΚΕ με το ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του Κομμουνιστικού Κόμματος, η οποία δεν παραλείπει να διερωτηθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει τώρα συνεργασία με το ΚΚΕ, όταν στις δημοτικές εκλογές και στις εκλογές σωματείων συνεργάζεται με τις μνημονιακές και άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Ειδικότερα η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ σημειώνει για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί εκλογικής συνεργασίας στις οκτώ μονοεδρικές περιφέρειες: «Κατ’ αρχάς, ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ προτείνει οι ψηφοφόροι του ενός κόμματος να ψηφίσουν υποψηφίους του άλλου έτσι ώστε, όπως λέει, το ΚΚΕ να πάρει 4 μονοεδρικές, 2 η ΔΗΜΑΡ και από 1 αυτός και οι οικολόγοι. Έκανε και τη μοιρασιά, δηλαδή, θεωρώντας «δεμένους» τους ψηφοφόρους όχι μόνο τους δικούς του, αλλά και των άλλων κομμάτων.
Είναι τουλάχιστον αστείο να ισχυρίζεται κανείς ότι θα επιβάλει στους ψηφοφόρους ενός κόμματος να ψηφίσουν ένα άλλο, με το οποίο, μάλιστα, έχουν βαθύτατες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Ακόμα κι αν το ΚΚΕ «στραβωνόταν» και δεχόταν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, οι ψηφοφόροι του όχι μόνο δε θα ακολουθούσαν το κόμμα, αλλά θα του γύριζαν την πλάτη.
Αλίμονο αν το ΚΚΕ έδινε τη μάχη πανελλαδικά έχοντας μέτωπο και στις δυνάμεις που θέλουν να κοροϊδέψουν το λαό, με δήθεν «αριστερές κυβερνήσεις» και την ίδια ώρα, σε τοπικό επίπεδο μοίραζε ψήφους δεξιά και αριστερά με εκλογικίστικα κριτήρια (μάλιστα σε κόμματα που δηλώνουν έτοιμα να συμμετάσχουν σε «προγραμματική κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ» είτε έχουν διακριθεί κατά καιρούς για τον αντικομμουνισμό τους).
Ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ τα γνωρίζει αυτά αλλά δημαγωγεί για να μπερδέψει το λαό. Γι’ αυτό αυτή του η στάση πρέπει να αποτελέσει επιπλέον κριτήριο για το λαό να του γυρίσει κυριολεκτικά την πλάτη.
Υ.Γ. Ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει δείγματα γραφής για το πώς εννοεί τις εκλογικές συνεργασίες σε τοπικό επίπεδο, π.χ. η Ικαρία, όπου ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκε στο ίδιο ψηφοδέλτιο με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ για να πάρουν το δήμο από το ΚΚΕ. Αλλά τα ίδια κάνουν και στις αρχαιρεσίες σωματείων και ομοσπονδιών για να κόψουν έδρες και αντιπροσώπους από το ΠΑΜΕ…».