Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 18:10

Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης - “θεσμών” λέει το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας

Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και Παναγιώτης Κουφαλάκος Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και Παναγιώτης Κουφαλάκος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΜΗΝΟΥ 
«Οι βασικές μας ανάγκες δε χωράνε στους κανόνες και τις συμφωνίες της ΕΕ, σε παλιά και νέα μνημόνια», τόνισαν σήμερα οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας και κάλεσαν τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμία ανοχή στη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους «θεσμούς»…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΜΗΝΟΥ 
«Οι βασικές μας ανάγκες δε χωράνε στους κανόνες και τις συμφωνίες της ΕΕ, σε παλιά και νέα μνημόνια», τόνισαν σήμερα οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας και κάλεσαν τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμία ανοχή στη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους «θεσμούς»…

Ο εκπρόσωπος της γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, Παναγιώτης Κουφαλάκος, με το μέλος της γραμματείας και πρόεδρο του Σωματείου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Βαγγέλη Λαμπρόπουλο, παρουσίασαν το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο, τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΠΑΜΕ το επόμενο δίμηνο, με αποκορύφωμα τις κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά.
Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος σημείωσε ότι το περασμένο Σάββατο συνεδρίασε το Συντονιστικό του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και ομόφωνα αποφάσισε: «Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ για επέκταση του μνημονίου. Άμεση κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων. Ανάκτηση εδώ και τώρα όλων των απωλειών. Αταλάντευτα και χωρίς καθυστέρηση αποκρούουμε τη λογική του ρεαλισμού και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας ως δείκτη για την επαναφορά των απωλειών. Ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους».
Όπως πρόσθεσε ο κ. Κουφαλάκος, «κριτήριο για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, είναι η κάλυψη των συγχρόνων λαϊκών αναγκών και όχι η κερδοφορία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Ο λαός και το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν μπορεί να είναι ούτε θεατής, ούτε χειροκροτητής των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μεταξύ των αφεντικών, δεν μπορεί να εγκλωβίζεται στα σχέδια του κεφαλαίου για νέα μνημόνια και διαπραγματεύσεις. Αντίθετα πρέπει να είναι πρωταγωνιστής-αγωνιστής για τα δικαιώματά του, για την κάλυψη των απωλειών και των σύγχρονων διεκδικήσεων, για αλλαγές και ανατροπές, για άλλο δρόμο ανάπτυξης».
Όπως επίσης τόνισε, «οι συνδικαλιστικές οργανώσεις πρέπει άμεσα να προχωρήσουν σε συνεδριάσεις πλατιές και μαζικές και να γίνει ουσιαστική συζήτηση στα ΔΣ και τις συνελεύσεις. Πρέπει να είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα για άμεση απάντηση με μαζικές κινητοποιήσεις, με εναλλαγή μορφών πάλης ακόμα και απεργίες».
Το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, όπως σημείωσε ο κ. Κουφαλάκος, είναι: «Άμεση αποκατάσταση των απωλειών, και επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν προς όφελος των ιδιωτικών κλινικών.  Να μην υπάρχει καμία απολύτως πληρωμή για υπηρεσίες υγείας. Να γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία. Να επιστρέψουν πίσω τα αποθεματικά από τα κουρέματα από τα χρωστούμενα και τις φοροαπαλλαγές, που είχε το μεγάλο κεφαλαίο. Να πληρώσουν αυτοί που βούλιαξαν τα ταμεία κι όχι τα έσοδα για το ασφαλιστικό σύστημα. Άμεση Αύξηση των  ασφαλιστικών εισφορών του μεγάλου κεφαλαίου. Άμεση κάλυψη και επιδότηση όλων των ανέργων, με 600 ευρώ, δηλ. στο 80% του κατώτατου μισθού και χρονική επέκταση του επιδόματος για όσο διαρκεί η ανεργία. Εδώ και τώρα επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ με νόμο. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ».
Ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος σημείωσε από την πλευρά του ότι η γραμματεία του ΠΑΜΕ στη Μεσσηνία αποφάσισε να διοργανώσει άμεσα τα εξής: Τη Δευτέρα 2 Μάρτη ανοικτή σύσκεψη στελεχών και φίλων του ΠΑΜΕ με συμμετοχή εκπροσώπων από τη Λαϊκή Συμμαχία - ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ. Τη Δευτέρα 11 Μάρτη ανοιχτή σύσκεψη ανέργων με πρωτοβουλία των Συνδικάτων Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Οικοδόμων. Την Κυριακή 8 Μάρτη συνεστίαση στον Κήπο του Αλλάχ, με αφιέρωμα στη Γυναίκα.
Στ.Μ.