Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012 18:14

Οι υποψήφιοι βουλευτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Μεσσηνία

Γιώργος Τζαμουράνης, Δονάτος Νίκου, Παρασκευάς Διονυσόπουλος και Χριστίνα Λαδά Γιώργος Τζαμουράνης, Δονάτος Νίκου, Παρασκευάς Διονυσόπουλος και Χριστίνα Λαδά

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ 
ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Οι Στάθης Γιακουμής, Παρασκευάς Διονυσόπουλος, Γαρυφαλλιά Καπετανάκη, Παναγιώτης Κάτσαρης, Χριστίνα Λαδά, Δονάτος Νίκου και Γιώργος Τζαμουράνης είναι οι επτά υποψήφιοι βουλευτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Μεσσηνία.

Η παρουσίασή τους έγινε το μεσημέρι, από τον Αποστόλη Καπετανάκη, σε χώρο στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου και όχι στο Εργατικό Κέντρο, όπως είχε προγραμματιστεί, το οποίο, με απόφαση της διοίκησης, απαγορεύεται πλέον να φιλοξενεί πολιτικούς συνδυασμούς για τις συνεντεύξεις τους!
Ο Αποστόλης Καπετανάκης μίλησε κατά την παρουσίαση για «εκλογές εξπρές» που αποφασίστηκαν από την «κυβέρνηση του μαύρου μετώπου», με σκοπό να προχωρήσουν με ταχύτητα στο επόμενο μνημόνιο. Υπογράμμισε επίσης ότι η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ «δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά υποστήριξης προγράμματος και θέσεων. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η μοναδική μικρή οργάνωση που μίλησε για διαγραφή του χρέους και για στάση πληρωμών. Έχουμε θέσεις, όπως είναι η κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο».
Επίσης ο Αποστόλης Καπετανάκης ανέφερε ότι οι εκλογές αυτές «είναι δύσκολες, άνισες και άδικες και αυτό γιατί τα άλλα κόμματα προβάλλονται από τα μέσα ενημέρωσης, καλούνται σε συζητήσεις, ενώ εμείς προσπαθούμε με τις δικές μας δυνάμεις».
Επιπροσθέτως κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες και να μην επιτρέψουν να σχηματιστεί κυβέρνηση μειοψηφίας που θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα καταστροφής του λαού, με επιπλέον μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, με απολύσεις, με μεγαλύτερη ανεργία, με περισσότερους φόρους, με επιπλέον χαράτσια».
Επιπλέον, σε ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εκλογές τονίζεται ότι «θα αντιπαλέψει και στο πεδίο αυτό το μαύρο μέτωπο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ, που μαζί με καναλάρχες, βιομήχανους, τραπεζίτες, επιδιώκουν ένα εκλογικό αποτέλεσμα νομιμοποίησης των μνημονίων και, το κυριότερο, προετοιμασίας της νέας μεγάλης επίθεσης κοινωνικού κανιβαλισμού και απολυταρχικού παροξυσμού τον Ιούνιο. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζητάει ενίσχυση και στήριξη των ψηφοδελτίων της για να ενισχυθεί ο αγώνας, το κίνημα ανατροπής. Για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια. Κι αυτό θα γίνει αν φύγει η χούντα του κεφαλαίου και η τριπλή κατοχή ΕΕ -ΔΝΤ - ελληνικής κυβέρνησης/κεφαλαίου. Και θα φύγει, μόνο αν τη ρίξουμε με παλλαϊκό ξεσηκωμό. Με την αγωνιστική ταξική ενότητα των εργαζομένων-ανέργων, την ευρύτερη κοινωνική συμμαχία για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης».

Βιογραφικά υποψηφίων

Ο Στάθης Γιακουμής είναι προγραμματιστής χειριστής Η/Υ, γεννήθηκε στην Καλαμάτα και κατάγεται από τη Σπερχογεία. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ, δραστηριοποιήθηκε στις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 2006-07 ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και είναι μέλος στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Είναι μέλος της Τοπικής Επιτροπής ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Μεσσηνίας.

Ο Παρασκευάς Διονυσόπουλος είναι αγρότης, γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Σχοινόλακα Πύλου. Δραστηριοποιείται στο αγροτικό κίνημα με έντονη συνδικαλιστική και αγωνιστική δράση. Είναι μέλος της Τοπικής Επιτροπής ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Μεσσηνίας.

Η Γαρυφαλλιά Καπετανάκη είναι φιλόλογος, γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Καλαμάτα (Ράχη, Άγιο Σίδερη). Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα και στα σχήματα της ΕΑΑΚ. Δραστηριοποιείται στο Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ). Είναι μέλος της Τοπικής Επιτροπής ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Μεσσηνίας.

Ο Παναγιώτης Κάτσαρης είναι γεωπόνος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Εργάζεται ως γεωπόνος - βιοτεχνολόγος στο ειδικό επιστημονικό προσωπικό του πρώην Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.) (Ινστιτούτο Ελαίας Καλαμάτας) και νυν ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ. Αποφοίτησε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας). Ως φοιτητής ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ε.Α.Α.Κ. (Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση) σε ΑΕΙ -ΤΕΙ. Έχει εκλεγεί μέλος του Δ.Σ. του πανελλαδικού συλλόγου εργαζομένων στο ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Εκτάκτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας. Είναι ακόμη μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Πανελλαδικής Κίνησης κατά των Μεταλλαγμένων. Σήμερα είναι αναπληρωτής γραμματέας του πανελλαδικού συλλόγου του ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ. Είναι μέλος της Τοπικής Επιτροπής ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Μεσσηνίας.

Η Χριστίνα Λαδά είναι δασκάλα, γεννήθηκε και μεγάλωσε  στην Καλαμάτα, αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εργάζεται από το 2001 ως δασκάλα σε σχολεία της Μεσσηνίας και της Αττικής, ήταν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης» Α΄ Αθήνας και πρόεδρος του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Δασκάλων του Π.Τ.Δ.Ε. Πατρών, όπου και μετεκπαιδεύτηκε στην Ειδική Αγωγή. Είναι μέλος της Τοπικής Επιτροπής ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Μεσσηνίας και της Κλαδικής ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Εκπαιδευτικών.

Ο Δονάτος Νίκου είναι φιλόλογος, γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καλαμάτα (Γιαννιτσάνικα). Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα και στα σχήματα της ΕΑΑΚ. Δραστηριοποιείται στην Πανελλήνια Ένωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών. Είναι μέλος της Τοπικής Επιτροπής ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Μεσσηνίας.

Ο Γιώργος Τζαμουράνης είναι τοπογράφος μηχανικός, γεννήθηκε στη Γλυφάδα Μεσσηνίας, αποφοίτησε από την Πολυτεχνική σχολή του Α.Π.Θ. και ήταν εκλεγμένος στο ΚΣ της ΕΦΕΕ. Ζει και εργάζεται στην Καλαμάτα, είναι μέλος από την ίδρυση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και ενεργοποιείται πολιτικά στην Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στη Μεσσηνία.
Στ.Μ.