Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012 19:59

Στη «σέντρα» από το Λοβέρδο ο διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου

Στη «σέντρα» από το Λοβέρδο ο διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 
ΥΛΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

Στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής παύσης, στέλνει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τον διευθυντή της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, σύμφωνα με ανάρτηση στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Ethnos.gr».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο υπουργός κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενημερώθηκε για το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με το οποίο ο διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής κατηγορείται για προκλητή προμήθεια διαφόρων υλικών χειρουργείου, που προκάλεσαν την οικονομική ζημιά του Νοσοκομείου.
Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, ο υπουργός κατά τη συνάντηση που είχε με το διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργο Μπέζο, και άλλα στελέχη του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενημερώθηκε από στέλεχος ότι εδώ και χρόνια υπάρχει πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για την υπόθεση των προμηθειών υλικών χειρουργείου, χωρίς ωστόσο να έχει επιληφθεί ακόμη η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας ώστε να λάβει και τις σχετικές αποφάσεις. Ο υπουργός φαίνεται ότι παραξενεύτηκε από το γεγονός ότι είναι «παγωμένη» τόσο καιρό αυτή η υπόθεση, γι’ αυτό και ζήτησε το φάκελο, ώστε να προβεί ο ίδιος σε σχετικές ενέργειες. Ακολούθως διέρρευσαν σε δημοσιογράφους της Αθήνας, προφανώς από συνεργάτες του υπουργού, τα περί παραπομπής του διευθυντή της Ορθοπαιδικής Κλινικής στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής παύσης.
Πάντως, είναι και πάλι αμφίβολο το εάν θα γίνει τελικά κάτι με τη συγκεκριμένη υπόθεση, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και σε τέτοιες περιόδους πολλά γίνονται αποκλειστικά και μόνο για τις εντυπώσεις των ψηφοφόρων…
Στ.Μ.