Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 19:00

«Το κτήριο Σκιά δεν ήταν για να απλώνουν οι υπερήλικες τα πόδια τους»!

«Το κτήριο Σκιά δεν ήταν για να απλώνουν οι υπερήλικες τα πόδια τους»!

ΠΑΛΙΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΟΥΣΤΟΥ
Επανήλθε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, στην υπόθεση του παλιού καφενείου «Μούστου», που στεγαζόταν στο διατηρητέο κτήριο του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά, στο οποίο θα εγκατασταθεί το καφεζαχαροπλαστείο Αθανασίου.

Ο κ. Νίκας επανέλαβε ότι η βούληση του διαθέτη ήταν, με τα έσοδα από την εκμετάλλευση του συγκεκριμένου κτηρίου, να χορηγούνται υποτροφίες σε φοιτητές και όχι να λειτουργεί σε αυτό καφενείο. Προέβη μάλιστα σε μια αναφορά που δεν ηχεί σωστά, ότι δηλαδή το κληροδότημα «δεν είναι για να απλώνουν τα πόδια τους υπερήλικες», εννοώντας προφανώς τους θαμώνες του παλιού καφενείου!
Ο δήμαρχος σημείωσε ότι τις προάλλες προσέφερε ο ίδιος τις υποτροφίες σε οκτώ φοιτητές και διαβεβαίωσε ότι, με τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, οι υποτροφίες θα αυξηθούν κατακόρυφα μελλοντικά.
Χθες, ο δήμαρχος μετέβη στο υπουργείο Οικονομικών, όπου ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε να εγκριθεί η εκμίσθωση του διατηρητέου κτηρίου από την επιχείρηση Αθανασίου.
Στο υπουργείο, ο δήμαρχος ζήτησε για άλλη μια φορά να παραχωρηθεί στο Δήμο το διατηρητέο κτήριο Αλειφέρη, στη συμβολή του πεζόδρομου της Αριστομένους με την Κολοκοτρώνη, ώστε να στεγαστεί εκεί μουσείο παλιών βιβλίων. Ωστόσο, πρόκειται για δύσκολη υπόθεση, δεδομένου ότι το κτήριο είναι μεταξύ των προς «αξιοποίηση» περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου.
Ακόμη, ο δήμαρχος στο υπουργείο προσπάθησε να προωθήσει την εκχώρηση του κληροδοτήματος Παναγιώταρου, στη Μικρά Μαντίνεια, στην κυριότητα του Δήμου, θέμα που φαίνεται ότι προχωράει θετικά.
Τέλος, ζήτησε να παραχωρηθεί στο Δήμο η εκμετάλλευση της παραθαλάσσιας ζώνης στον Κορδία.
Στ.Μ.