Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 03:00

Αγωγή στον Πετράκο έκαναν οι κατηγορούμενοι καταχραστές της Energa!

ZHTOYN 255.000 ΕΥΡΩ! 
Αγωγή εναντίον του βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκου, κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι της Energa, για δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με την υπόθεση της κατάχρησης 257.000.000 ευρώ. «Έχουν παράλογο θράσος», υπογραμμίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας…

Όπως σημειώνει σε γραπτή του δήλωση ο Θανάσης Πετράκος, «οι κατηγορούμενοι της εταιρείας ENERGA, των οποίων η δίκη έχει αρχίσει και οι οποίοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο -μαζί με τους κατηγορούμενους της Hellas Power- καταχράστηκαν περίπου 257 εκατομμυρίων ευρώ, έχουν πέραν των άλλων πολύ μεγάλη θρασύτητα. Κατέθεσαν αγωγή εναντίον μου και η οποία εκδικάζεται στις 30 Απριλίου και μου ζητούν 255.000 ευρώ!!!, επειδή με τη δήλωση που έκανα στις 18/01/2015 ζήτησα το αυτονόητο, να τηρηθεί η νομιμότητα. Δηλαδή τόνιζα ότι «η τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης να μην δώσει στους κατηγορούμενους της Energa για κατάχρηση και δημοσίου χρήματος την επιδότηση από το ΕΣΠΑ που ζητούσαν».
Αλλά η απαίτηση μου να τηρηθεί η νομιμότητα ενόχλησε τους κατηγορούμενους βασικούς μετόχους της ENERGA και γι’ αυτό κατέθεσαν αγωγή εναντίον μου. Η πράξη τους αυτή ξεπερνά την λογική και φθάνει στα όρια του παράλογου θράσους, ανάλογο του θράσους που είχαν όταν καταχράστηκαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, 257 εκατομμύρια ευρώ, πόσο ρεκόρ ακόμα και στα διεθνή δεδομένα.
Τονίζω προς τους θρασύτατους μηνυτές μου ότι αφού το ζήτησαν θα τα πούμε και στα αστικά δικαστήρια. Επίσης δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω πιο έντονα να αγωνίζομαι, θα δώσω όσες μάχες χρειαστούν ακόμη, ώστε να επιστραφούν στον Ελληνικό Λαό και στο Ελληνικό Δημόσιο τα χρήματα που του ανήκουν μέχρι το τελευταίο ευρώ. Τέτοιες ενέργειες ουδέποτε με τρόμαζαν, η παρανομία θα με βρίσκει πάντα αντίπαλο».