Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 22:46

Την εκλογή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ψήφο εξουσίας και όχι διαμαρτυρίας, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την προεκλογική ομιλία του στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, πριν από λίγο, τονίζοντας επίσης ότι η εκλογή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία θα αποτελέσει ένδειξη αξιοπρέπειας του μεσσηνιακού λαού απέναντι στα δύο κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή καταστροφή.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους ψηφοφόρους να εμπιστευτούν το κόμμα του, το οποίο το εμφάνισε ως εγγυητή της ενότητας της αριστεράς μετά από τις εκλογές και υπογράμμισε ότι εάν αλλάξουν οι συσχετισμοί και το πάρει απόφαση ο λαός τότε μπορούν να σταλούν στις καλένδες και τα μνημόνια και όλα τα άλλα μέτρα που εξαθλιώνουν τον κόσμο. Αντίθετα, τόνισε, εάν ο λαός κρατήσει και πάλι ζωντανό το δικομματισμό τότε θα έρθουν νέα αβάσταχτα μέτρα για την κοινωνία, ενώ η οικονομική εξουσία θα συνεχίσει να απολαμβάνει ασυλίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε ένα μεγάλο ακροατήριο για μία ώρα περίπου, ενώ μαζί του στην εξέδρα ανέβηκαν και οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία Ιωάννα Μαραβελή, Θανάσης Μπούζας, Νίκος Πατσαρίνος, Θανάσης Πετράκος, Δημήτρης Σωφρονάς, Αλέξης Χαρίτσης και Ελένη Ψαρρέα.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα - παρά τα καλέσματά του για ενότητα - λέγοντας ότι «δεν θέλει να λερώσει τα χέρια της με εξουσία την ώρα που η θηλιά γύρω από το λαιμό της κοινωνίας σφίγγει», καθώς και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, σημειώνοντας ότι «ταλαντεύεται ανάμεσα σε δύο βάρκες», αυτή του μνημονίου και εκείνη της αντίθεσης στα σκληρά μέτρα. Ανέφερε όμως ότι αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις της αριστεράς λογοδοτούν στην ιστορία με τη στάση που κρατούν, αν και υπαινίχθηκε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι τέτοιο ώστε θα αναγκάσει τις δυνάμεις αυτές να συνεργαστούν.
Όσον αφορά την πρόταση εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι αυτή προβλέπει τη διαγραφή του τοκογλυφικού μέρους του χρέους της χώρας και τη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου. Σημείωσε ότι με τα μέτρα αυτά δεν θα γίνει σε μία ημέρα «η κόλαση παράδεισος», δεσμεύτηκε όμως ότι δεν θα υπάρχουν άνεργοι χωρίς αξιοπρεπές επίδομα, ότι οι μισθοί θα επανέλθουν στο όριο της εθνικής συλλογικής σύμβασης, ότι δεν θα υπάρχουν μαθητές που θα πηγαίνουν πεινασμένοι στο σχολείο, ότι θα παρέχεται δωρεάν υγεία στους ασθενέστερους κ.λπ
Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ακόμη ότι τα δύο τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιήθηκε και κατηγορήθηκε από το σύστημα εξουσίας για τα πάντα. Ανέφερε ότι αυτή η στοχοποίηση γίνεται επειδή το σύστημα φοβάται το κόμμα του, ενώ αντίθετα το σύστημα δεν ενοχλείται στο ελάχιστο από αυτούς που πραγματικά ασκούν βία, οι οποίοι κατήγγειλε ότι είναι «οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής».
Τέλος, υπερασπίστηκε τον Θανάση Πετράκο, υπογραμμίζοντας ότι οι κατηγορίες που του απευθύνει ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, ότι δήθεν προκάλεσε δολοφονική επίθεση σε βάρος του, εντάσσονται ακριβώς στην προσπάθεια στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ για να εμποδιστεί η δράση του υπέρ των συμφερόντων της κοινωνίας και της χώρας.
Στ.Μ.