Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012 15:09

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων στη Μεσσηνία

Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Στέφανος Κουνιάδος, Νίκος Σαράντης, Ευαγγελία Ράλλη και Γεωργία Κουνιάδου Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Στέφανος Κουνιάδος, Νίκος Σαράντης, Ευαγγελία Ράλλη και Γεωργία Κουνιάδου

ΑΥΡΙΟ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ 
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Τους υποψήφιους βουλευτές τους στη Μεσσηνία, Μάρκο Καραΐσκο, Στέφανο Κουνιάδο, Γεωργία Κουνιάδου, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Παναγιώτα Μπάκα, Ευαγγελία Ράλλη και Κυριακή Τσίχλη, παρουσίασαν το μεσημέρι οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Κατά την παρουσίαση ο συντονιστής του κόμματος στη Μεσσηνία, Νίκος Σαράντης, υπογράμμισε ότι οι υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων «δεν είναι ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές και πρωταθλητές αλλά άνθρωποι του μόχθου και της διπλανής πόρτας, που τους βλέπουμε καθημερινά να εργάζονται». Με αυτόν τον τρόπο δικαιολόγησε και την απουσία από την παρουσίαση των Μάρκου Καραΐσκου, Παναγιώτας Μπάκα και Κυριακής Τσίχλη, που εκείνη την ώρα εργάζονταν.
Κατά την παρουσίαση μίλησε η υποψήφια βουλευτής Ευαγγελία Ράλλη, η οποία είναι χημικός μηχανικός, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και τη Γαλλία και είναι μέλος του Διεθνούς Οικολογικού Κινήματος από το 1984. Αναφέρθηκε στα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που έχουν βάλει σε απειλή τον πλανήτη, υπογραμμίζοντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων δεν αποτελεί πολυτέλεια για την περίοδο κρίσης στην οποία ζούμε αλλά αειφορική αναπτυξιακή πρόταση. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουν την αξιοποίηση με συνετό τρόπο των φυσικών πόρων της χώρας και όχι την εκμετάλλευσή τους.
Σε αυτό το πλαίσιο η κ. Ράλλη υπογράμμισε ότι θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, για ολόκληρη τη Μεσόγειο, η προσπάθεια εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και σε άλλες θάλασσες της χώρας.
Για την κρίση που περνάει η Ελλάδα η υποψήφια βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων υπογράμμισε ότι αυτή είναι συστημική, ωστόσο πρόσθεσε ότι ευθύνεται και το γεγονός ότι η χώρα μας «είναι ένα νέο κράτος, παρά την αρχαία ιστορία του. Και ως νέο κράτος δεν είχε τις δομές που έχουν δημιουργήσει άλλα κράτη». Η κρίση, πρόσθεσε, θα ξεπεραστεί μέσα από την Ευρώπη της αλληλεγγύης που πρέπει να δομηθεί ως συνομοσπονδία και όχι από μια Ευρώπη που θα συνεχίσει να ελέγχεται από τη Γερμανία και την καγκελάριο Μέρκελ.
Όσον αφορά τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τα οποία δεν είναι υψηλά, η κ. Ράλλη τόνισε ότι το κόμμα της θα πείσει την κοινωνία με τον καιρό, φέρνοντας το παράδειγμα της Γαλλίας, όπου χρειάστηκαν περίπου 30 χρόνια μέχρι οι Οικολόγοι Πράσινοι να χτίσουν υψηλά ποσοστά.
Για το ίδιο θέμα ο κ. Σαράντης παρατήρησε πως «ό,τι ανεβαίνει εύκολα κατεβαίνει και εύκολα» και υπογράμμισε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι προχωρούν βήμα βήμα, έχουν ήδη χτίσει ένα παρελθόν, χτίζουν τώρα το παρόν και θα έχουν οπωσδήποτε και μέλλον.
Αύριο, Σάββατο, θα επισκεφθεί την Καλαμάτα ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Παρασκευόπουλος, ο οποίος περίπου στις 11 το πρωί θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «REX».
Στ.Μ.