Σάββατο, 21 Απριλίου 2012 06:09

Οργή για τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας κατά των θαμώνων του πρώην καφενείου Μούστου

Οργή για τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας κατά των θαμώνων του πρώην καφενείου Μούστου

ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ 
ΖΗΤΑΕΙ Ο Θ. ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ

Την οργή των θαμώνων του πρώην καφενείου Μούστου, στην κεντρική πλατεία, έχει προκαλέσει η αναφορά του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ότι το κτήριο του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά, στο οποίο στεγαζόταν το καφενείο, «δεν ήταν για να απλώνουν τα πόδια τους οι υπερήλικες» πελάτες του.

Στο θέμα παρενέβη και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Θόδωρος Μπρεδήμας, ο οποίος κάλεσε το δήμαρχο «να ανακαλέσει, αν ελέχθησαν, τους μειωτικούς άμα και προσβλητικούς της προσωπικότητας των θαμώνων χαρακτηρισμούς, που δεν τιμάνε αλλά απαξιώνουν τη δημοτική αρχή».
Ο κ. Μπρεδήμας δήλωσε ακόμη τα εξής: «Απίστευτη και όμως αληθινή φαίνεται ότι είναι η δήλωση του δημάρχου κατά εκατοντάδων συμπολιτών, κυρίως υπερήλικων, ότι το κληροδότημα Σκιά, πρώην καφενείο Μούστου-Μπακόγιωργα «…δεν είναι για να απλώνουν οι υπερήλικες τις αρίδες τους». Και αναληθώς προσέθεσε ότι το κληροδότημα Λυκούργου Σκιά προορίζετο από τον διαθέτη για νέους ανθρώπους. Το αληθές είναι ότι ο αείμνηστος Σκιάς, θαμώνας και αυτός του καφενείου - όταν ερχότανε στην Καλαμάτα - διαβεβαίωνε τους «υπερήλικες», κατά το δήμαρχο, αλλά στην ουσία πολλούς φίλους του θαμώνες, ότι «δεν πρόκειται να τους κουνήσει κανείς από εκεί…». Επίσης διευκρινίζουμε ότι άλλο η διάθεση χρημάτων για βράβευση των νέων από τον Λυκούργο Σκιά και άλλο οι υπερήλικες, όπως τους αποκαλεί ο δήμαρχος, μεταξύ των οποίων ο αείμνηστος Νάκος Κληρόπουλος, Ιωάννης Καλογερέας, Θόδωρος Σπυρόπουλος,  Αλέκος Κονταξόπουλος, Θόδωρος Παπασαραντόπουλος, Πέτρος Γαλανόπουλος, Πάνος Γιάνναρης, Νίκος Παπανικολόπουλος, Σταύρος Κοταχέας κ.ά Οι άνθρωποι αυτοί τίμησαν ευδοκίμως την πατρίδα σε σημαντικές θέσεις, όπως ανώτεροι διοικητικοί, διευθυντές υπηρεσιών, στρατιωτικοί, πολλοί εκπαιδευτικοί, έμποροι, επαγγελματίες και άνθρωποι του μόχθου που προσέφεραν τα πάντα. Και ενώ ο Δήμος Καλαμάτας είχε υποχρέωση να τους συμπαρασταθεί, τους έκανε έξωση, τους καταδίωξε αλλά και τους λοιδορεί».
Στ.Μ.