Κυριακή, 22 Απριλίου 2012 22:52

Να διπλασιάσουν το ποσοστό τους στη Μεσσηνία ευελπιστούν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Νίκος Σαράντης, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Στέφανος Κουνιάδος, Γεωργία Κουνιάδου Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Νίκος Σαράντης, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Στέφανος Κουνιάδος, Γεωργία Κουνιάδου

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ο 
Ι. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

Με στόχο το διπλασιασμό των περισσότερων από 2.000 ψήφων που έλαβαν στις εκλογές του 2009 «κατεβαίνουν» στη Μεσσηνία οι υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων. Το Σάββατο επισκέφθηκε την Καλαμάτα ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, Γιάννης Παρασκευόπουλος, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις των Οικολόγων Πράσινων.

Όπως υπογράμμισε, η φιλοσοφία των Οικολόγων Πράσινων είναι εντελώς διαφορετική από την πολιτική του μνημονίου και των δύο κομμάτων που το υποστηρίζουν. Ανέφερε ότι η πολιτική αυτή διογκώνει τα τεράστια προβλήματα των πολιτών και της χώρας και σημείωσε ότι το δίλημμα, μνημόνιο ή χρεοκοπία, τελικά οδηγεί και στο μνημόνιο και στη χρεοκοπία. Επιπλέον, παρατήρησε ότι δεν πείθει σε καμία περίπτωση το επιχείρημα για την ανάγκη εκλογής αυτοδύναμης κυβέρνησης για να μπορέσει η χώρα να οδηγηθεί στην έξοδο από την κρίση, αφού την Ελλάδα την οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις.
Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος τόνισε πως οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουν ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που υποστηρίζει τις πολιτικές συνεργασίες και αποσκοπεί στην αξιοποίηση των φυσικών πηγών ενέργειας, ενώ παρουσίασε σειρά προτάσεων του κόμματός του για το σιδηρόδρομο, για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τις μεταφορές, την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, ενώ άλλες προτάσεις αφορούσαν σε περικοπές των προνομίων που απολαμβάνουν οι πολιτικοί και οι βουλευτές.
Όσον αφορά το θέμα των λιγνιτωρυχείων στην Κορώνη, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι τάσσονται κατά της πρότασης που έχει υποβληθεί από επενδυτές, ενώ για τα σκουπίδια υπογράμμισε ότι η λύση είναι η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση και η ανάκτηση, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο σχεδιασμός που προωθείται είναι υπέρ της καύσης, μέθοδος που και θα επιβαρύνει υπέρμετρα τα τιμολόγια των δημοτικών τελών, αλλά και περιβαλλοντικούς κινδύνους συνεπάγεται, αφού εκτός από εργοστάσιο καύσης θα πρέπει να φτιαχτεί και εργοστάσιο για την επεξεργασία του τοξικού υπολείμματος από την καύση!
Τον Γιάννη Παρασκευόπουλο πλαισίωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Παναγιώτα Μπάκα, Στέφανος Κουνιάδος, Γεωργία Κουνιάδου και ο συντονιστής των Οικολόγων Πράσινων στη Μεσσηνία, Νίκος Σαράντης.
Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος ήρθε στην Καλαμάτα και γενικά περιόδευσε στην Πελοπόννησο με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, ενώ, όπως σημείωσε, για την προεκλογική εκστρατεία έχει πάρει άδεια από την εργασία του.
Στ.Μ.