Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 19:05

Κατάργηση όλων των ταμείων και σύνταξη 700 ευρώ σε όλους τους Έλληνες!

Κατάργηση όλων των ταμείων και σύνταξη 700 ευρώ σε όλους τους Έλληνες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ 
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΑΝΟΥ

Την κατάργηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων με την ταυτόχρονη όμως θέσπιση σύνταξης 700 ευρώ για όλους όσους μπαίνουν στο 67ο έτος της ηλικίας τους, είτε έχουν εργαστεί είτε όχι και ανεξαρτήτως των αποδοχών που είχαν από την εργασία τους, προτείνει ο Στέφανος Μάνος, πρόεδρος της Δράσης, που κατεβαίνει στις εκλογές σε σύμπραξη με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία και σήμερα επισκέφθηκε την Καλαμάτα.

Επίσης, ο Στέφανος Μάνος τάχθηκε υπέρ της δραστικής μείωσης του κράτους και της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι, όμως, είπε ότι θα παίρνουν για τρία χρόνια μετά την απόλυσή τους το 70% των τακτικών αποδοχών τους.
Ακόμη, πρότεινε την κατάργηση όλων των φόρων που αναφέρονται στην ακίνητη περιουσία, υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι η βάση για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, γιατί χωρίς τέτοια περιουσία δεν μπορεί ένας επιχειρηματίας να δανειοδοτηθεί για να κάνει την επένδυσή του.
Ο Στέφανος Μάνος παρουσίασε τις προτάσεις του στο περιθώριο της ημερίδας για τον ιατρικό τουρισμό, που οργάνωσε ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματός του στη Μεσσηνία, Χάρης Σαββίδης.
Όσον αφορά την κατάργηση των ταμείων, υπογράμμισε ότι αυτά είναι σπάταλα και επιβαρύνουν υπέρμετρα τον κρατικό προϋπολογισμό. Όπως σημείωσε, το κράτος κάθε χρόνο για τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων και τη χρηματοδότηση των ταμείων χρειάζεται περισσότερα από 18 δισεκατομμύρια ευρώ. Αντίθετα, το κόστος για το κράτος από την κατάργηση των ταμείων και τη θέσπιση της σύνταξης των 700 ευρώ για όλους τους Έλληνες ανεξαιρέτως θα κόστιζε περίπου 15 δισεκατομμύρια, θα υπήρχε δηλαδή μια σημαντική εξοικονόμηση πόρων.
Αναγνώρισε ότι μια τέτοια απόφαση θα σήμαινε απολύσεις των εργαζόμενων στα ταμεία και μείωση των συντάξεων που παίρνουν κάποιοι συνταξιούχοι, εντούτοις τόνισε ότι περίπου το 70% των Ελλήνων συνταξιούχων παίρνει λιγότερα από 700 ευρώ, άρα είναι ένα μέτρο που υπηρετεί το γενικό καλό.
Όσον αφορά την κατάργηση των φόρων στην ακίνητη περιουσία, τόνισε ότι και αυτή η πρόταση υπηρετεί το γενικό καλό, γιατί ένα τέτοιο μέτρο θα αποκαθιστούσε την τρομερά μειωμένη σήμερα αξία των ακινήτων, ιδίως του δημοσίου, το οποίο αδυνατεί να αξιοποιήσει την περιουσία του ακριβώς λόγω της μείωσης της αξίας της.
Ο Στέφανος Μάνος υπογράμμισε ότι οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας δεν οδηγούν στην έξοδο από την κρίση, γιατί αυτά τα δύο κόμματα στην πραγματικότητα δεν θέλουν να μειώσουν το κράτος, το οποίο παρομοίασε ως ένα τεράστιο θηρίο, που τρώει τα δημόσια έσοδα και δεν χορταίνει.
Επίσης, ο πρόεδρος της Δράσης κατήγγειλε τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση και τον υπουργό Επικρατείας Παντελή Καψή, τονίζοντας ότι προσπαθούν να αποκλείσουν τη φωνή της «Δράσης», μη δίνοντας χρόνο για την προβολή των θέσεών της στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Όπως σημείωσε, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου και δικαιώθηκε, ωστόσο οι δύο υπουργοί ακόμη δεν έχουν αποκαταστήσει τη νομιμότητα και ανήγγειλε ότι εάν δεν συμμορφωθούν εντός ολίγων ωρών θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Τέλος, ο Στέφανος Μάνος δήλωσε αισιόδοξος για την απήχηση του κόμματός του και της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, τονίζοντας ότι ο κόσμος που συναντάει ανταποκρίνεται θετικά.
Στ.Μ.