Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 19:40

Γιορτή των καταστηματαρχών τροφίμων και σούπερ μάρκετ στη Βελανιδιά

Γιορτή των καταστηματαρχών τροφίμων και σούπερ μάρκετ στη Βελανιδιά

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
Τήρησε και φέτος το έθιμο ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Καλαμάτας, πραγματοποιώντας χθες, Κυριακή του Θωμά, μεγάλη γιορτή στην ιστορική μονή της Βελανιδιάς. Μόνο που αυτή τη φορά δε στρώθηκε τραπέζι με εδέσματα και γλυκίσματα για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, σε ένδειξη πένθους για την εκδημία συναδέλφου που έφυγε σε νέα ηλικία.

Ωστόσο, ο Σύλλογος προσέφερε στους επισκέπτες του από μία σακούλα με άρτο, διάφορα γλυκίσματα και αναψυκτικά, σοκολάτες, μαστίχες, παστέλια, ούζο - τσίπουρο, κεφαλογραβιέρα κ.λπ.
Η γιορτή ξεκίνησε με τη θεία λειτουργία από τον αρχιμανδρίτη Χριστόφορο Νταμάτη, ο οποίος συνεχάρη τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου για τη βοήθειά τους προς την ιστορική μονή. Φέτος μάλιστα προσφέρθηκε ένα σεβαστό ποσό στη μνήμη του συναδέλφου που έφυγε από τη ζωή, του γιου του προέδρου του Συλλόγου, Γιώργου Κοτταρίδη. Με τα χρήματα αυτά θα ανακατασκευαστεί το τέμπλο του ναού, θα γίνουν χρωματισμοί και ό,τι άλλο χρειάζεται.
Ακόμη, ο αρχιμανδρίτης προέτρεψε τους Καλαματιανούς να κάνουν τα ψώνια τους από τα τοπικά και παραδοσιακά καταστήματα, ώστε να μένουν τα χρήματα στον τόπο και να ανακυκλώνονται, στηρίζοντας την τοπική οικονομία.
Τέλος, ανακοίνωσε ότι σύντομα το μοναστήρι θα λειτουργεί κάθε Κυριακή.
Μετά τη θεία λειτουργία τα μέλη της διοίκησης, ο πρόεδρος Χρήστος Κοτταρίδης, ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Μουργής, ο γραμματέας Θεόδωρος Μπαζίγος, ο ταμίας Χρήστος Βρυώνης και τα μέλη Γιώργος Κούμπλας και Χρήστος Αφεντάκης, ευχαρίστησαν τον κόσμο που προσήλθε και παρέδωσαν τις σακούλες με τα τρόφιμα και τα γλυκίσματα.
Τέλος, ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τα μέλη του, αλλά και τους χορηγούς των ειδών που προσφέρθηκαν στον κόσμο.