Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012 21:29

Μπήκε στο ΕΣΠΑ η προστασία της Μ. Μαντίνειας από τη διάβρωση της θάλασσας

Μπήκε στο ΕΣΠΑ η προστασία της Μ. Μαντίνειας από τη διάβρωση της θάλασσας

ΜΕ 1,3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
Θετική αξιολόγηση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου πήρε το έργο της προστασίας της παράκτιας περιοχής της Μικράς Μαντίνειας από τη διάβρωση της θάλασσας.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό του 1,3 εκατομμυρίου ευρώ περίπου, ενώ ήδη έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και έχει επιλεγεί και ο ανάδοχος για την προστασία και της παράκτιας περιοχής στο Ακρογιάλι Αβίας του Δήμου Δυτικής Μάνης.
Η προστασία τόσο του Ακρογιαλίου όσο και της Μικράς Μαντίνειας είναι άμεσης ανάγκης, διότι η θάλασσα απειλεί τόσο τον παραλιακό δρόμο όσο και οικίες.
Ωστόσο, σε ημερίδα που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, στις αρχές του 2012, ο ερευνητής Δρ. Χρήστος Αναγνώστου, είχε τονίσει ότι το πρόβλημα της διάβρωσης στο Ακρογιάλι, τη Μικρά Μαντίνεια και άλλες περιοχές πρέπει να αντιμετωπιστεί με φυσικό τρόπο, με τη ρίψη αμμοχάλικου στις περιοχές όπου η θάλασσα «τρώει» την ακτή και όχι με μεγάλες παρεμβάσεις που και μεγάλο κόστος έχουν, αλλά και αυτό που τελικά πετυχαίνουν είναι να μεταφέρουν το πρόβλημα παραδίπλα!