Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 16:32

Βάζουν τους γονείς των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών να αγοράζουν υλικά!

Δημήτρης Φαββατάς Δημήτρης Φαββατάς

ΕΝΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ 
ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥ

Αν και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Καλαμάτας έχουν χρήματα, από το ΕΣΠΑ, η διοίκηση ζητάει από τους γονείς να συμμετέχουν στη δαπάνη για την αγορά διαφόρων ειδών, τόνισε σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, που ζητάει εξηγήσεις γι’ αυτή την κατάσταση.

Επιπλέον, ο Δημήτρης Φαββατάς ζήτησε ενημέρωση για την αποχώρηση του γενικού διευθυντή του νομικού προσώπου, στο οποίο υπάγονται οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί (Φορέας Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού), Παναγιώτη Κουτσογιαννόπουλου. Όπως σημείωσε, η τοποθέτηση του Παναγιώτη Κουτσογιαννόπουλου στο νομικό πρόσωπο έγινε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία ωστόσο δεν έχει ενημερωθεί ακόμη για την αποχώρησή του και, κυρίως, για τους λόγους που την προκάλεσαν.
Ο Δημήτρης Φαββατάς τόνισε ότι από τις 20 Μάρτη έχει ζητήσει εγγράφως ενημέρωση για το ποσό με το οποίο επιδοτούνται οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί από το ΕΣΠΑ, για τον αριθμό των γονέων που πληρώνουν τροφεία και το ύψος των σχετικών εσόδων, για τα χρήματα που έχουν εκταμιευθεί από το ΕΣΠΑ μέχρι τώρα, καθώς και για το αν ποσά από τα συγκεκριμένα χρήματα έχουν κατευθυνθεί για την κάλυψη άλλων αναγκών, ενώ προορίζονται αποκλειστικά για τους Παιδικούς Σταθμούς.
Ο δημοτικός σύμβουλος υπογράμμισε ότι ακόμη δεν έχει δοθεί απάντηση στην έγγραφη ερώτησή του, ενώ τόνισε πως, σύμφωνα με τις δικές του πληροφορίες, πράγματι χρήματα των Παιδικών Σταθμών διατίθενται αλλού, καθώς και ότι υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία τους, όπως, για παράδειγμα, καλούνται οι γονείς να συμμετέχουν οικονομικά στις δαπάνες για την προμήθεια διαφόρων υλικών.
Στ.Μ.