Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012 20:39

Επίθεση σε Χρυσή Αυγή και Καμμένο από τη φοβισμένη Νέα Δημοκρατία

Μισοάδεια η αίθουσα στη συνέλευση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ. Μισοάδεια η αίθουσα στη συνέλευση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ.

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 
ΣΕ ΜΙΣΟΑΔΕΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ

Επίθεση στη Χρυσή Αυγή και τον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσαν πριν από λίγο στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη συνέλευση της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, που έγινε στη μισοάδεια αίθουσα του Διοικητηρίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος».

Μάλιστα, ο υποψήφιος βουλευτής Άγγελος Κωτσιόπουλος, δε δίστασε να αναφέρει, όταν ανέβηκε στο βήμα, ότι κατά τις περιοδείες που κάνει στα χωριά, κόσμος που στήριζε τη Νέα Δημοκρατία τού δηλώνει ευθέως ότι τώρα στηρίζει τη Χρυσή Αυγή. Απεύθυνε, λοιπόν, έκκληση στα στελέχη του κόμματος να κινητοποιηθούν χωρίς να χαθεί ούτε λεπτό, ώστε να πεισθούν οι παλιοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας πως η Χρυσή Αυγή σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λύση και ότι η ψήφος στο συγκεκριμένο κόμμα δε σημαίνει τιμωρία στη Ν.Δ. αλλά στον τόπο.
Ο δε πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, τόνισε ότι το κόμμα του Πάνου Καμμένου ακολουθεί το δρόμο του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας και παραπλανά τους ψηφοφόρους. Πρόσθεσε ότι δε διαφέρει από τα κόμματα της αριστεράς και πως σκοπός του είναι να διασώσει το ΠΑΣΟΚ. Όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή, μίλησε για ανθρώπους που χαιρετούν με ναζιστικό τρόπο και επικροτούν τις σφαγές Ελλήνων από τους Γερμανούς στην κατοχή.
Και ο υποψήφιος βουλευτής, Παναγιώτης Κατσίβελας, κάλεσε τα στελέχη σε δυναμική κινητοποίηση, ώστε να πεισθούν οι ψηφοφόροι πως η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι η μόνη που εγγυάται τη σωτηρία του τόπου.
Ο υποψήφιος βουλευτής, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ανέφερε ότι το κόμμα Καμμένου και τα άλλα κόμματα, που βρίσκονται δεξιότερα της Ν.Δ., παρέχουν σανίδα σωτηρίας στο καταρρέον ΠΑΣΟΚ και πως «κάθε ψήφος στο κόμμα Καμμένου, ισοδυναμεί με φιλί νεκρανάστασης του ΠΑΣΟΚ».
Ο υποψήφιος βουλευτής, Μίλτος Χρυσομάλλης, συνέστησε στους ψηφοφόρους να σκεφτούν με ψυχραιμία ποιο κόμμα θα ψηφίσουν και να προτάξουν το όφελος της πατρίδας και της κοινωνίας, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το εγγυώνται μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς.
Από τη συνέλευση απουσίασαν οι υποψήφιοι βουλευτές Γιάννης Αδαμόπουλος - είχε ομιλία στην Αθήνα - και Γιάννης Λαμπρόπουλος, ενώ συζητήθηκε η απουσία της Αντωνίας Μπούζα, του Γιώργου Γιαννακόπουλου και του Μανώλη Μάκαρη, που είχαν υποβάλει αίτηση προκειμένου να είναι υποψήφιοι βουλευτές.
Στη συνέλευση παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε ο υπεύθυνος της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο, Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, ενώ ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, απεύθυνε κάλεσμα αγώνα από πόρτα σε πόρτα και από σπίτι σε σπίτι, ώστε να επιτύχει τη νίκη η Νέα Δημοκρατία ενάντια σε όσους επιδιώκουν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο διακύβευμα των εκλογών.
Στ.Μ.