Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 03:27

Μεγάλη κινητοποίηση οργανώνει το ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Βαγγέλης Δασκαλάκης, Θοδωρής Λυριτζής, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και Πέτρος Τσαπραλής Βαγγέλης Δασκαλάκης, Θοδωρής Λυριτζής, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και Πέτρος Τσαπραλής

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
Σε μια δυνατή συγκέντρωση και πορεία, για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους και όλο το λαό το ΠΑΜΕ. Οι εκπρόσωποί του έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοίνωσαν ότι η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Πρωτομαγιάς, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Οι Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, Θοδωρής Λυριτζής, Πέτρος Τσαπραλής και Βαγγέλης Δασκαλάκης, σημείωσαν ότι η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη μπροστά σε δύσκολα καθήκοντα, με την κρίση να βαθαίνει και την επίθεση να δυναμώνει, ισοπεδώνοντας κάθε εργατικό δικαίωμα. «Καλούμαστε να απαντήσουμε στην πράξη σε ένα βασικό ερώτημα: Τι μέτρα παίρνουμε, τι κάνουμε για να απελευθερωθεί μέσα στην οργανωμένη πάλη η δύναμη που έχουμε στα χέρια μας, η δύναμη που έχουν χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, χιλιάδες εργαζόμενοι που προβληματίζονται, ανησυχούν, αγανακτούν από αυτό που βιώνουν», τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και συνέχισαν: «Σε αυτό υπάρχει προσωπική και συλλογική ευθύνη και ο καθένας με τη στάση του μπορεί να συμβάλει για να γίνει η δράση του ΠΑΜΕ και του εργατικού-λαϊκού κινήματος πιο ισχυρή, ικανή να βάλει τη σφραγίδα της στις σοβαρές εξελίξεις που έχουμε μπροστά μας».
Επίσης, ανέφεραν: «Λύση για το λαό υπάρχει μόνο με οργανωμένο εργατικό-λαϊκό αγώνα σε σύγκρουση με τα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, τους δορυφόρους τους, με κοινωνική συμμαχία και ισχυρό εργατικό κίνημα. Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τις θυσίες, τους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης, στέλνοντας αγωνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στους εργάτες και στις εργάτριες όλου του κόσμου. Να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στη χώρα μας να ηττηθεί η εξουσία των μονοπωλίων, να ανατραπεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα».
Τέλος, σημείωσαν ότι κεντρικό σύνθημα της εργατικής πρωτομαγιάς μπορεί να είναι το «Εργατιά μπροστά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά».