Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 16:11

Σε περίοδο αυτοαπαξίωσης μπαίνει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Δημήτρης Αδαμόπουλος, Σωτήρης Σαραντέας, Τάσος Μαρκόπουλος, Θεόδωρος Μπομπόνης Δημήτρης Αδαμόπουλος, Σωτήρης Σαραντέας, Τάσος Μαρκόπουλος, Θεόδωρος Μπομπόνης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ 
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Σε περίοδο ακυβερνησίας και ανυπαρξίας φαίνεται ότι μπαίνει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο πρόεδρος του οποίου, Δημήτρης Αδαμόπουλος, δεν ελέγχει την πλειοψηφία, ενώ οι δύο μεγάλες παρατάξεις, του Γιώργου Καραμπάτου και του Γιώργου Γκούμα, δεν έχουν τον αριθμό των εδρών που θα επέτρεπε να αναλάβουν τη διοίκηση και να την ασκήσουν χωρίς να είναι δεμένα τα χέρια τους.

Χθες το βράδυ, τρία μέλη της Διοικητικής Επιτροπής, ο Τάσος Μαρκόπουλος, ο Θόδωρος Μπομπόνης και ο Σωτήρης Σαραντέας, συγκάλεσαν το Διοικητικό Συμβούλιο, με σκοπό να υπερψηφιστεί η πρόταση μομφής, που είχαν καταθέσει κατά του προέδρου, Δημήτρη Αδαμόπουλου.
Τελικά, το Συμβούλιο δε συνεδρίασε, λόγω έλλειψης απαρτίας. Λέγεται ότι δεν προσήλθαν οι σύμβουλοι, επειδή έβλεπαν τον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λινγκ (Ρεάλ-Μπάγερν).... Ωστόσο, πιο κοντά στην αλήθεια είναι η άποψη ότι οι σύμβουλοι δεν προσήλθαν επειδή η πρόταση μομφής δε θα περνούσε, καθώς η παράταξη του Γιώργου Γκούμα δεν έχει συμφωνήσει ακόμη για την ανατροπή του Δημήτρη Αδαμόπουλου.
Απόψε, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει και πάλι συνεδρίαση, αυτή τη φορά με θέμα στην ημερήσια διάταξη την πρόσληψη ορκωτών λογιστών για τον έλεγχο των οικονομικών της εταιρίας του Επιμελητηρίου, ΕΤΑΠ. Πληροφορίες, ωστόσο, λένε ότι θα τεθεί θέμα νομιμότητας ως προς τη σύγκληση του συμβουλίου, διότι αυτό συγκαλείται από τη Διοικητική Επιτροπή και όχι από τον πρόεδρο. Ενδέχεται, λοιπόν, ούτε απόψε να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο.
Δεδομένου, μάλιστα, ότι η Διοικητική Επιτροπή ελέγχεται από την παράταξη του Γιώργου Καραμπάτου, είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί η παρεμπόδιση της λειτουργίας του προέδρου.
Οι παρατάξεις του Γιώργου Καραμπάτου και του Δημήτρη Αδαμόπουλου ήρθαν σε σύγκρουση, όταν ο δεύτερος ανέλαβε πρωτοβουλίες άσκησης διοίκησης που από τον πρώτο θεωρήθηκαν ότι διακρίνονται από αυταρχισμό και στρέφονται κατά του έργου που επιτελέστηκε τα προηγούμενα χρόνια.
Στ.Μ.