Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012 02:20

«Πράσινο φως» Τατούλη για την ανάπλαση στο δυτικό πεζοδρόμιο της Φαρών

«Πράσινο φως» Τατούλη για την ανάπλαση στο δυτικό πεζοδρόμιο της Φαρών

ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ 
ΜΕ 1,9 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Ως ένα έργο που θα βελτιώσει πάρα πολύ την αισθητική της Καλαμάτας και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, περιέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, την ανάπλαση του δυτικού πεζοδρομίου της Φαρών, από τη Ναυαρίνου μέχρι την Πλάτωνος, και του νότιου πεζοδρομίου της Πλάτωνος, από τη Φαρών μέχρι το Πάρκο Σιδηροδρόμων.

Με αυτόν τον τρόπο ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι αξιολογεί θετικά το αίτημα του Δήμου Καλαμάτας για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο ΕΣΠΑ, με ποσό που προσεγγίζει τα 2.000.000 ευρώ. Ουσιαστικά, πρόκειται για τα χρήματα που περίσσεψαν από το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, χάρη στην υψηλή έκπτωση που προσέφερε ο ανάδοχος εργολάβος.
Αντίθετα, πάντως, με όσα λένε για το συγκεκριμένο έργο η δημοτική αρχή Καλαμάτας και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, παρατάξεις της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν εκφράσει σοβαρές ενστάσεις. Το ερώτημα που βάζουν είναι, γιατί να αναπλαστεί το δυτικό αντί του ανατολικού πεζοδρομίου της Φαρών, όπως επίσης σημειώνουν ότι η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου θα αλλάξει τις κυκλοφοριακές συνθήκες στη Φαρών, χωρίς ωστόσο να λαμβάνεται καμία μέριμνα, ώστε μέρος του κυκλοφοριακού φόρτου της συγκεκριμένης οδού να μεταφερθεί σε άλλη παράλληλη.
Στ.Μ.