Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012 16:44

Βρετανοί τουρίστες στην Καλαμάτα με το Thomson Spirit

Βρετανοί τουρίστες στην Καλαμάτα με το Thomson Spirit

ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΡΩΙ 
ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Γέμισε αλλοδαπούς τουρίστες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Βρετανούς, σήμερα η Καλαμάτα. Πρόκειται για τους 1.139 τουρίστες που κάνουν κρουαζιέρα με το πλοίο «Thomson Spirit», το οποίο έπιασε Καλαμάτα στις δέκα το πρωί και θα αποπλεύσει στις πέντε το απόγευμα περίπου.

Πριν από την Καλαμάτα το κρουαζιερόπλοιο ήταν στην Κύπρο, ενώ μετά θα πάει στη Νάπολη της Ιταλίας.
Τους τουρίστες υποδέχτηκε στο λιμάνι αντιπροσωπεία της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας και τους προσέφερε κατατοπιστικά τουριστικά έντυπα της περιοχής μας. Ωστόσο, η κρουαζιέρα είναι ιδιαίτερα οργανωμένη και οι τουρίστες βγήκαν από το πλοίο με χάρτες όπου ήταν ήδη τσεκαρισμένα διάφορα σημεία που άξιζε να επισκεφθούν.
Κάποιοι από τους τουρίστες επιβιβάστηκαν σε τουριστικά λεωφορεία και επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους και άλλα τουριστικά αξιοθέατα της Μεσσηνίας. Ωστόσο, οι περισσότεροι έμειναν στην Καλαμάτα και έκαναν βόλτες στην πόλη. Πολλές καφετέριες, τόσο στην Παραλία όσο και στο κέντρο, απέκτησαν κίνηση, αφού τουρίστες από το κρουαζιερόπλοιο κάθισαν για καφέ και αναψυκτικό, παρακολουθώντας χαλαρά τους ρυθμούς της Καλαμάτας.
Σημειώνεται πάντως ότι τα μέτρα ασφαλείας που έλαβε το Λιμενικό ήταν ιδιαίτερα έντονα, με πολλούς λιμενικούς να φυλούν τις εισόδους στο λιμάνι και να εποπτεύουν προσεκτικά το χώρο.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, με την ευκαιρία της επίσκεψης του κρουαζιερόπλοιου, τόνισε ότι είδε τους τουρίστες να αγκομαχούν μέχρι να φτάσουν περπατώντας στο κέντρο της πόλης, πρόβλημα όμως που σημείωσε ότι θα πάψει να υφίσταται με τη χρηματοδότηση για την ανάπλαση και την διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στη Φαρών και την Πλάτωνος. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ, που έχει ήδη τη θετική αξιολόγηση του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, και τις επόμενες ημέρες θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.