Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012 17:23

Αφιερωμένος στα παιδιά με αυτισμό ο 12ος Γύρος της Καλαμάτας

Χρήστος Μπένος, Κώστας Σαραβελάκης, Παναγιώτης Νίκας, Αλέξης Ζάννης, Θεόδωρος Σταυριανόπουλος και Μαρία Οικονομάκου Χρήστος Μπένος, Κώστας Σαραβελάκης, Παναγιώτης Νίκας, Αλέξης Ζάννης, Θεόδωρος Σταυριανόπουλος και Μαρία Οικονομάκου

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ 
ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα θα εκπέμψει ο 12ος Γύρος της Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 6:30 το απόγευμα, με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία. Αφενός πρόκειται για το μήνυμα υποστήριξης της άθλησης, που προστατεύει την υγεία αλλά και το πνεύμα, αφετέρου τα παιδιά, οι νέοι και οι μεγαλύτεροι που θα τρέξουν, με το συμβολικό τίμημα που θα καταβάλουν, θα στηρίξουν οικονομικά το Σύλλογο Φίλων Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό αλλά και τις κοινωνικές δράσεις του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, που είναι ο διοργανωτής του αγώνα, Αλέξης Ζάννης, φέτος ξεπεράστηκαν όλα τα προηγούμενα ρεκόρ συμμετοχής και αναμένεται ότι στα 10 χιλιόμετρα θα τρέξουν περίπου 400 άτομα. Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την πλατεία και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Αριστομένους, Πάρκο Σιδηροδρόμων, λιμάνι, Ναυαρίνου, ξενοδοχείο Φωτεινή στη Βέργα, Άσυλο, Λακωνικής, Παλαιολόγου, Σταδίου, πεζόδρομος Αριστομένους. Φέτος θα γίνει ηλεκτρονική χρονομέτρηση κάθε αθλητή με ειδικές συσκευές. Υπάρχει και ο αγώνας των δύο χιλιομέτρων για τα παιδιά και τους γονείς τους. Θα ξεκινήσουν από την πλατεία, θα μπουν Φραντζή, Κεφάλα, Νέδοντος, Πλατεία Όθωνος, Γερμανού, Αριστομένους.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, χαρακτήρισε τον αγώνα μεγάλη λαϊκή γιορτή και κάλεσε όλους τους Καλαματιανούς είτε να τρέξουν είτε να έρθουν στην πλατεία και να χειροκροτήσουν όσους θα τρέξουν.
Στη συνέντευξη για το κάλεσμα συμμετοχής και παρακολούθησης του αγώνα μίλησαν ακόμη, εκτός από τον πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας, το μέλος του Συλλόγου, Χρήστος Μπένος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας και πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου, Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, η πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού, Μαρία Οικονομάκου, και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό και προϊστάμενος στο ΚΕΔΥ, Κώστας Σαραβελάκης.
Όλοι ευχαρίστησαν τους διοργανωτές και τους ανθρώπους που θα τρέξουν, για την προσφορά τους προς το Σύλλογο Φίλων Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό και προς το Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού, ενώ κάλεσαν τους οδηγούς να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των διοργανωτών και των εθελοντών κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Στ.Μ.