Κυριακή, 29 Απριλίου 2012 21:59

«Ψήφο στο ΠΑΣΟΚ για τη σωτηρία της χώρας», ζήτησε από την Καλαμάτα η Συλβάνα Ράπτη

Κώστας Ανδρεάκος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Ευτυχία Γκραίκη, Στράτης Καλογερέας, Δημήτρης Κουσελάς και Λεωνίδας Φιλιππόπουλος Κώστας Ανδρεάκος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Ευτυχία Γκραίκη, Στράτης Καλογερέας, Δημήτρης Κουσελάς και Λεωνίδας Φιλιππόπουλος

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Να δώσει ψήφο σωτηρίας της χώρας, εννοώντας προφανώς ψήφο στο ΠΑΣΟΚ, ζήτησε από το λαό η ευρωβουλευτής του κόμματος, Συλβάνα Ράπτη, που πριν από λίγο μίλησε στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Καλαμάτας, στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αίθουσα δεν γέμισε ασφυκτικά. Αντίθετα υπήρχαν κενά καθίσματα και οι διάδρομοι ήταν άδειοι. Ωστόσο, τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος παρακολούθησαν με προσοχή την ομιλία της Συλβάνας Ράπτη, ενώ προηγουμένως έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών στη Μεσσηνία, Κώστα Ανδρεάκου, Τάσου Αποστολόπουλου, Νάντιας Γιαννακοπούλου, Ευτυχίας Γκραίκη, Στράτη Καλογερέα, Δημήτρη Κουσελά και Λεωνίδα Φιλιππόπουλου.
Η Συλβάνα Ράπτη υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατάφεραν να δώσουν προοπτική, με το PSI και με άλλες επιτυχίες όπως τις αποκάλεσε, ώστε να αρχίσουν να βγαίνουν η χώρα και ο λαός από την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Σημείωσε ότι ήδη έχουν γίνει τα 2/3 της απόστασης μέχρι την έξοδο από την κρίση, τόνισε όμως ότι εάν το ΠΑΣΟΚ δεν βγει πρώτο κόμμα, τότε θα γίνει νέο πισωγύρισμα, θα επιστρέψει η Ελλάδα στη δραχμή και η κοινωνία θα βρεθεί σε πολύ πιο δραματική κατάσταση.
Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να πάρει η Νέα Δημοκρατία αυτοδυναμία για να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός, ακόμη και αν χρειαστούν αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις. Πρόσθεσε όμως ότι οι εκλογές δεν είναι λούνα παρκ ώστε να το επισκέπτεται ο λαός κάθε Κυριακή, επιπλέον όμως παρατήρησε ότι οι απόψεις του Αντώνη Σαμαρά είναι σαν τη ρόδα του λούνα παρκ, δεν έχουν δηλαδή καμία σταθερότητα και συνεχώς μετακινούνται.
Επικριτική ήταν η Συλβάνα Ράπτη και για τα κόμματα της αριστεράς, ιδιαίτερα το ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι επιθυμεί να πάρει την εξουσία με σύμμαχο και τον Πάνο Καμμένο. Επίσης αναφερόμενη στη Δημοκρατική Αριστερά σημείωσε ότι από τη μια δεν θέλει το πλαίσιο του μνημονίου, από την άλλη όμως θέλει τα χρήματα των ευρωπαϊκών κρατών. Σχολίασε όμως ότι αυτό δεν είναι σοβαρή στάση και ότι τα άλλα κράτη δεν είναι «σαν το αφεντικό που τρελάθηκε και τα χαρίζει όλα».
Τέλος, η Συλβάνα Ράπτη κάλεσε τους ψηφοφόρους όταν θα βρεθούν στο παραβάν μόνοι τους απέναντι στην κάλπη να αναλογιστούν το διακύβευμα της ψήφου τους για τους ίδιους, τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους και τελικά να ρίξουν εκείνο το χαρτάκι που λέει «σωτηρία της χώρας».
Στ.Μ.