Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 10:31

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Οι υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Οι υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

ΑΥΡΙΟ 
Κάλεσμα στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας έξω από το κτήριό του, στις 10.30 αύριο το πρωί, απευθύνει στους εργαζόμενους και όλους τους ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζει τα εξής: «Η φετινή πρωτομαγιά είναι ευκαιρία να θυμηθούμε πως οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, ότι κέρδισαν, το κέρδισαν δίνοντας ενωμένοι σκληρούς αγώνες. Στην Ελλάδα και την Ευρώπη ολόκληρη οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση, επιδιώκουν συνεχώς να μας γυρίσουν σε εργασιακό καθεστώς χειρότερο και από αυτό που κέρδισαν οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ πριν 131 χρόνια. Με τα μέτρα, που συνοδεύουν τα μνημόνια και τη νέα δανειακή σύμβαση και εκείνα που οι δανειστές απαιτούν και οι πολιτικοί τους συνεργάτες, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και λοιπές μνημονιακές δυνάμεις, επιδιώκουν να εφαρμόσουν, κλιμακώνεται η επίθεση των καπιταλιστών σε κάθε εργασιακό δικαίωμα και κατάκτηση. Μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία, εξασφαλίζοντας συνεχώς χρήματα για τους τοκογλύφους δανειστές και τους τραπεζίτες, με προοπτική το χρέος το 2020 να είναι όσο και το 2009 πριν την ένταξη της χώρας μας στο μηχανισμό της τρόικας.
Απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που πρόσκεινται στις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ έχουν παραδώσει τα όπλα και δεν τολμούν να διοργανώσουν οποιαδήποτε κινητοποίηση.
Στους δρόμους και στις κάλπες
Η Πρωτομαγιά του 2012 είναι μια ευκαιρία να ξαναπιάσουμε το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων που 2 χρόνια τώρα δίνει ο λαός μας ενάντια στα μνημόνια και τους πολιτικούς εκφραστές τους. Ακόμη και αν είναι λίγες μέρες πριν την διεξαγωγή των εκλογών, οι κινητοποιήσεις της πρωτομαγιάς χρειάζεται να στείλουν ένα σαφές και δυνατό μήνυμα. Ο ταξικός αγώνας συνεχίζεται και το δυναμικό που μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς είναι υπαρκτό. Θα μας βρουν μπροστά τους στους δρόμους, με τις απεργίες, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις μας. Θα μας βρουν μπροστά τους και στις κάλπες.
Οι εργαζόμενοι που έχουν έλθει μαζικά και κατ’ επανάληψη στο προσκήνιο όλο το προηγούμενο διάστημα, με 19 γενικές απεργίες, καταλήψεις, κλαδικές κινητοποιήσεις, το κίνημα των πλατειών, το κίνημα ενάντια στα χαράτσια και τόσα άλλα, έχουν αναδείξει τα αιτήματά τους. Αυτό τον κόσμο και αυτά τα αιτήματα δεσμεύεται να εκφράσει πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενωτικά, διεκδικώντας με κάθε πολιτικό μέσο συνεργασία για την συμπαράταξη της Αριστεράς. Με πλαίσιο τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Προβάλλοντας σαν εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, την κυβέρνηση της Αριστεράς. Επιμένοντας στην ανατροπή των μνημονίων, και όλων των αντιλαϊκών  μέτρων. Επιμένοντας και αναδεικνύοντας ότι οι πραγματικοί ένοχοι της τραγωδίας που ζούμε, είναι οι τοκογλύφοι – καπιταλιστές και τα διεθνή τους στηρίγματα ενάντια σε κάθε προσπάθεια ενοχοποίησης μεταναστών και προσφύγων. Με ανοιχτό το βλέμμα στο μέλλον, για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και εκμετάλλευση, για το σοσιαλισμό.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Άμεση απεμπλοκή από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις και ακύρωση των μέτρων που απορρέουν από αυτά.
Δραστική μείωση της φορολόγησης των λαϊκών εισοδημάτων – Αύξηση φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις, τους πλούσιους, την εκκλησιαστική περιουσία – Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, στα επιδόματα ανεργίας και μητρότητας.
Καμία θυσία για τα κέρδη τους, καμία θυσία για το ευρώ, καμία υποταγή στα ψεύτικα διλλήματα μνημόνιο ή χρεωκοπία, ευρώ ή καταστροφή.
Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
Δημόσιο χρηματοπιστωτικό σύστημα υπό κοινωνικό – δημοκρατικό έλεγχο.
Εθνικοποίηση / κοινωνικοποίηση των τραπεζών.
Υπεράσπιση των Δημοσίων αγαθών – Δημόσιο, καθολικό, αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης – Μέτρα κοινωνικής προστασίας των ανέργων και των άστεγων – Προστασία και αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας – Δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία για όσους κατοικούν στη χώρα – Λεφτά για νοσοκομεία και σχολεία.
Υπεράσπιση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας – Απόκρουση της καταστολής και του αυταρχισμού, του ρατσισμού – Ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση – Λαϊκοί θεσμοί ελέγχου και άμεσης δημοκρατίας – Εξωτερική πολιτική στη βάση της αλληλεγγύης, του διεθνισμού, με στόχο την ειρήνη και τη συνεργασία των λαών – Μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων».