Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 20:59

"Αθανασίου" στον παλιό "Μούστο"

"Αθανασίου" στον παλιό "Μούστο"

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Ο επιχειρηματίας Γιώργος Αθανασίου θα πάρει το διατηρητέο κτήριο της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας, στο ισόγειο του οποίου λειτουργούσε το παραδοσιακού τύπου καφενείο «Μούστου». Το κτήριο ανήκει στο κληροδότημα Λυκούργου Σκιά και ο διαγωνισμός για την εύρεση εκμισθωτή έγινε από το Δήμο Καλαμάτας.
Ο μόνος που ενδιαφέρθηκε ήταν ο Γιώργος Αθανασίου, που στο διαγωνισμό προσέφερε μίσθωμα ύψους 8.550 ευρώ ανά μήνα. Σύμφωνα με τη διακήρυξη, ο εκμισθωτής έχει την υποχρέωση να αποπερατώσει τον όροφο του διατηρητέου κτηρίου και να τον εκμεταλλευτεί.

Η μίσθωση θα έχει διάρκεια 15 χρόνων, όμως πριν υπογραφεί το συμφωνητικό πρέπει η διαδικασία να εγκριθεί από αρμόδια επιτροπή της Διεύθυνσης Κληροδοτημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή ικανοποιεί τη βούληση του διαθέτει, που είναι να χρηματοδοτούνται υποτροφίες άπορων φοιτητών από τα έσοδα του κληροδοτήματος. Διαβεβαίωσε δε ότι οι υποτροφίες θα αυξηθούν εφόσον τα έσοδα αυξάνονται σε σχέση με το ποσό που έμπαινε μηνιαίως στο ταμείο του κληροδοτήματος από τη λειτουργία του καφενείου.
Επιπλέον χθες διενεργήθηκε για πέμπτη φορά διαγωνισμός, προκειμένου να βρεθεί μισθωτής για το έτερο ακίνητο του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά, το ισόγειο κτήριο στην Αριστομένους, μεταξύ του «Κωτσόβλου» και του βιβλιοπωλείου «Μακρής». Τελικά προσφορά κατέθεσε ο έμπορος υποδημάτων κ. Κόνιαρης, με μηνιαίο μίσθωμα ύψους 2.351 ευρώ.
Στ.Μ.