Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 17:23

Με όλα τα εκλογικά αλλά και ποικιλία άλλων θεμάτων το νέο «Flash της Μεσσηνίας»

Με όλα τα εκλογικά αλλά και ποικιλία άλλων θεμάτων το νέο «Flash της Μεσσηνίας»

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Όλα για τις εκλογές, τα κόμματα που «κατεβαίνουν» στη Μεσσηνία και τους υποψηφίους τους, μπορεί να τα μάθει ο αναγνώστης του νέου τεύχους του «Flash της Μεσσηνίας», του μηνιαίου περιοδικού που βγαίνει στην περιοχή μας εδώ και 24 συνεχόμενα χρόνια.

Στο εκλογικό αυτό τεύχος λοιπόν γίνεται μια περιεκτική παρουσίαση των 23 κομμάτων που έχουν «κατεβάσει» ψηφοδέλτιο στη Μεσσηνία και των 112 υποψηφίων τους. Για να έχουν όμως οι ψηφοφόροι την ιστορική εικόνα των εκλογών στον τόπο μας, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων, ενώ υπάρχουν και εξαιρετικά ενδιαφέροντα αφιερώματα στις εκλογές του 1952, όπως και μια σπουδαία έρευνα του Χρήστου Κ. Ρέππα για τις εκλογές της δεκαετίας του ’60.
Όμως η ύλη του νέου «Flash» δεν εξαντλείται στα εκλογικά. Περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της πολύ σημαντικής έρευνας του επίκουρου καθηγητή φαρμακογνωσίας και χημείας φυσικών προϊόντων, Προκόπη Μαγιάτη, για την αξία του μεσσηνιακού ελαιολάδου και τις δυνατότητες ανάδειξής του διεθνώς.
Επίσης, παρουσιάζεται το οδοιπορικό στο βουνό του Μαγκλαβά, που πραγματοποιήθηκε την Πρωταπριλιά από κατοίκους και συλλόγους της περιοχής, καθώς και από τον Ορειβατικό Σύλλογο.
Τέλος, ο Γιώργος Ι. Πετράκος γράφει για τη Μεγάλη του Γένους Σχολή στον Μελέ της Αρτεμισίας, το μοναστήρι και τη σχολή που αποτέλεσε φάρο για την ορθοδοξία και τον ελληνισμό στα χρόνια του τουρκικού ζυγού.