Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015 16:09

Αστικό λεωφορείο στη Νέα Είσοδο ζητάει η παράταξη του Θόδωρου Μπρεδήμα

ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΚΟΣΜΟΣ 
Την κάλυψη της Νέας Εισόδου Καλαμάτας από το αστικό ΚΤΕΛ, ζητάει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αλλαγή, με αίτημά του προς το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, στο οποίο υπογραμμίζει ότι η διαβούλευση και η λήψη των σχετικών αποφάσεων πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα…

Ο Θόδωρος Μπρεδήμας τονίζει ότι από τη Νέα Είσοδο δεν περνάει ούτε το αστικό ούτε το υπεραστικό ΚΤΕΛ, παρ’ότι στον άξονα αυτό λειτουργούν πολλές επιχειρήσεις με πολλούς εργαζόμενους, ενώ επίσης λειτουργούν η Αστυνομία, το Βιοτεχνικό Πάρκο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Το αίτημα του επικεφαλής της Αλλαγής έχει ως εξής: «Όπως είναι γνωστόν, η επέκταση της αστικής συγκοινωνίας μέχρι το Νοσοκομείο Καλαμάτας, κάλυψε ένα μεγάλο κενό στις μετακινήσεις των δημοτών και υπήρξε αμετάθετο και καθολικό αίτημα όλων των Καλαματιανών. Παραμένει ένα μεγάλο ακόμα, η σύνδεση της Νέας Εισόδου με αστική συγκοινωνία, όπως μας εξέθεσαν διαμαρτυρόμενοι συμπολίτες μας κατά την επιτόπια επίσκεψή μας στην περιοχή.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ούτε υπεραστικό ούτε αστικό λεωφορείο περνά από την περιοχή της νέας εισόδου. Έτσι, η μόνη δυνατή μετακίνηση προς και από την περιοχή είναι είτε το ίδιον μέσο είτε το ταξί είτε η πεζοπορία και αυτή υπό την αίρεση των καιρικών συνθηκών.
Επίσης, θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι στην περιοχή δραστηριοποιούνται εκατοντάδες επιχειρήσεις, που απασχολούν και προσωπικό. Υπάρχει το Βιοτεχνικό Πάρκο, εντός του οποίου υπάρχει και το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο προς το οποίο προσφεύγουν συμπολίτες μας, οι οποίοι στερούνται τα προς το ζην, κυρίως, λόγω της οικονομικής κρίσης, πολύ δε περισσότερο δεν τους περισσεύουν για να εξοδέψουν από 7 - 10 ευρώ για τη μετακίνησή τους με ταξί. Επιπλέον, καθημερινά μετακινείται μεγάλος αριθμός συμπολιτών προς την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καλαμάτας.
Για τους λόγους που εκθέσαμε και όσους θα προσθέσουμε κατά τη συζήτηση της παρούσης επιβάλλεται, το ταχύτερον, να αποκτήσει η Καλαμάτα αστική συγκοινωνιακή γραμμή, η οποία να διέρχεται από τη Νέα είσοδο.
Η παράταξή μας, προτείνει, για τους λόγους, που συνοπτικά εκθέσαμε, τη δημιουργία κυκλικής γραμμής, η οποία θα ξεκινά από την Καπνοβιομηχανία  «Καρέλια», θα κατεβαίνει την Αθηνών, θα διασχίζει την Αρτέμιδος, θα περνά από τη Νέα Είσοδο, θα φθάνει μέχρι τα φανάρια της Αθηνών και από εκεί στο προαναφερθέν σημείο εκκίνησης. Η κυκλική πορεία του αστικού λεωφορείου μπορεί να έχει αντίθετη φορά χωρίς να αποκλείεται οποιαδήποτε άλλη συνθετική πρόταση. Συνεπώς, είναι, αρχικά,  αναγκαία η εκπόνηση σχετικής προμελέτης.
Εν όψει όλων αυτών, ΚΑΛΟΥΜΕ
Τη δημοτική Αρχή να υιοθετήσει την πρότασή μας, να τη φέρει για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και στη συνέχεια στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να ξεκινήσει άμεσα το σχεδιασμό της με διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, επιχειρηματίες, κατοίκους της περιοχής, Τροχαία και Αστικό ΚΤΕΛ».