Τρίτη, 01 Μαϊος 2012 03:16

Ο Άρειος Πάγος φέρνει ξένους αντί για ντόπιους δικηγόρους ως δικαστικούς αντιπροσώπους!

Ο Άρειος Πάγος φέρνει ξένους αντί για ντόπιους δικηγόρους ως δικαστικούς αντιπροσώπους!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με δικηγόρους από άλλες περιοχές της χώρας θα διενεργηθούν οι εκλογές στη Μεσσηνία, αφού ο Άρειος Πάγος, για έναν ακατανόητο λόγο, απέφυγε να διορίσει τους ντόπιους ως δικαστικούς αντιπροσώπους, προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Μαργέλης, στην έγγραφη διαμαρτυρία προς τον Άρειο Πάγο τονίζει ότι πέρα από ακατανόητη η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι και οικονομικά ασύμφορη, γιατί αυξάνει τη δαπάνη διενέργειας των εκλογών. Ειδικότερα υπογραμμίζει: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας εκφράζει την έκπληξη και συνάμα την διαμαρτυρία του για τον παρατηρούμενο, για μια ακόμη φορά, μη διορισμό δικηγόρων – μελών του Συλλόγου μας ως δικαστικών αντιπροσώπων στα εκλογικά κέντρα της Μεσσηνίας και την κάλυψη σημαντικού αριθμού θέσεων με δικηγόρους άλλων Συλλόγων, σε αντίθεση με τους δικαστικούς γραμματείς, οι οποίοι σχεδόν διορίστηκαν όλοι. Σημειώνεται ότι από το σύνολο των συναδέλφων δικηγόρων που είχαν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον (253), διορίστηκαν μόνο 150, σε σύνολο 567 θέσεων (εκλογικών τμημάτων) στο Νομό Μεσσηνίας.
Είχαμε την εντύπωση πως η προ ετών θεσπισθείσα άρση του κωλύματος εντοπιότητας ως προς τον διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων αποσκοπούσε, κυρίως, στον περιορισμό της οικονομικής δαπάνης των εκλογών. Συνεπώς, δεν μπορούμε να εξηγήσουμε την επανάληψη τέτοιων φαινομένων και μάλιστα σε περίοδο δραματικής δημοσιονομικής κρίσης».