Τρίτη, 01 Μαϊος 2012 13:08

Με μεγάλη πορεία στην Καλαμάτα τίμησε το ΠΑΜΕ την Εργατική Πρωτομαγιά

Με μεγάλη πορεία στην Καλαμάτα τίμησε το ΠΑΜΕ την Εργατική Πρωτομαγιά

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Μεγάλη πορεία με σημαίες του ΠΑΜΕ και κόκκινα λάβαρα, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στην Καλαμάτα, για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Προηγήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου οι ομιλητές κάλεσαν την εργατική τάξη σε αντίσταση για την ανατροπή των μονοπωλίων και τη λαϊκή εξουσία.

Στην κεντρική πλατεία μίλησαν ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος από την ΠΑΣΥ (Παναγροτική Συσπείρωση), ο Νίκος Χρηστέας από την ΠΑΣΕΒΕ (επαγγελματοβιοτέχνες), ο Παναγιώτης Λιμπριτάκης από το ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών), ενώ ποιήματα διάβασαν ο Νίκος Σκουράκης και η Βάσια Αντωναροπούλου. Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, Παναγιώτης Κουφαλάκος, που μίλησε για τη λαίλαπα του καπιταλισμού, ο οποίος εξαθλιώνει τους πολίτες και κάνει ακόμη πιο πλούσια την οικονομική εξουσία, ενώ τόνισε ότι η εργατική τάξη οφείλει να δώσει τον αγώνα ώστε να πάρει η ίδια την εξουσία στα χέρια της και να καρπωθεί τον πλούτο του ιδρώτα της.
Ακολούθησε μεγάλη πορεία από τις οδούς Αριστομένους, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Φαρών, Κρήτης, Ναυαρίνου, ενώ στο λιμάνι, στο μνημείο των φονευθέντων απεργών λιμενεργατών, κατέθεσε στεφάνι ο Παναγιώτης Κουφαλάκος. Η απεργιακή και επετειακή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον κόσμο να τραγουδάει τον ύμνο της αντίστασης «επέσατε θύματα αδέλφια εσείς».
Στ.Μ.