Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2015 22:22

Φεύγει ο γερανός από το λιμάνι, τον αγοράζει εταιρεία

Φεύγει ο γερανός από το λιμάνι, τον αγοράζει εταιρεία

ΜΕ 47.000 ΕΥΡΩ 
Εντός μικρού χρονικού διαστήματος ο μεγάλος γερανός θα έχει φύγει από το λιμάνι. Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας για την εκποίησή του. Η καλύτερη προσφορά που κατατέθηκε για την αγορά του ήταν…

…ύψους 47.000 ευρώ, ενώ το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο είχε ορίσει ως τη χαμηλότερη τιμή προκειμένου να τον εκποιήσει τα 45.000 ευρώ. Η οριστική απόφαση για την επικύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Πάντως η εταιρεία που κατέθεσε την καλύτερη προσφορά ήταν η «Σπανόπουλος Ιγνάτιος», που δραστηριοποιείται στα θαλάσσια και παράκτια έργα.
Όπως έχει σημειώσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρης Βγενής, ολόκληρο το ποσό από την εκποίηση του γερανού θα πέσει στο λιμάνι και ειδικότερα θα ανακατασκευαστεί το δάπεδο στην προβλήτα όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια και θα κατασκευαστεί και δεύτερη παροχή νερού για τα κρουαζιερόπλοια, ενώ θα γίνουν παρεμβάσεις βελτίωσης και στο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου στην περιοχή των αποθηκών.
Σημειώνεται ότι σήμερα έγινε και ο διαγωνισμός για την εκποίηση υλικού σκραπ. Η καλύτερη προσφορά που κατατέθηκε είχε ύψος 2.900 ευρώ ενώ ως χαμηλότερη τιμή για την εκποίηση είχαν καθοριστεί τα 2.600 ευρώ.
Στ.Μ.