Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 22:15

Έπαινοι Νικολάου Πολίτη στο Δήμο Καλαμάτας

Έπαινοι Νικολάου Πολίτη στο Δήμο Καλαμάτας

ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ 
Σε μια εκδήλωση αφιέρωμα στους Τρεις Ιεράρχες, την οποία ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, χαρακτήρισε ως την καλύτερη που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιήθηκε η απονομή των επαίνων και επάθλων στους μαθητές που εισήχθησαν στα κρατικά πανεπιστήμια με τις υψηλότερες βαθμολογίες.
Στην ίδια εκδήλωση ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, τόνισε ότι η παιδεία έχει παύσει να είναι ανθρωποκεντρική, επικεντρώνεται στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και η συνέπεια είναι να χάνουν οι νέοι τις αξίες και τις παραδόσεις της πατρίδας τους. Απεύθυνε κάλεσμα αφύπνισης για τη διάσωση της γλώσσας και της κουλτούρας, τονίζοντας ωστόσο ότι ο εκσυγχρονισμός δεν πρέπει να απορρίπτεται.

Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, υπερθεμάτισε υπογραμμίζοντας ότι ο μόνος δρόμος για τη διάσωση της πατρίδας είναι η επιστροφή στις ρίζες και στις χριστιανικές αξίες. Επιπλέον τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι «ήρωες», είχαν έγκαιρα διαγνώσει τη κρίση αξιών, της οποία αποτέλεσμα η οικονομική κρίση, ωστόσο συνεχίζουν να παλεύουν μόνοι τους για να κρατηθεί όρθια η πατρίδα, όπως σημείωσε.
Οι φοιτήτριες που πρώτευσαν από τη Θεωρητική Κατεύθυνση και βραβεύτηκαν χθες είναι οι Παναγιώτα Γ. Ψαρρέα, από το 1ο Λύκειο, Αθηνά Στ. Παπαχρήστου από το 4ο Λύκειο και Ερασμία Η. Παλιατσέα από το 5ο Λύκειο.
Οι φοιτητές που πρώτευσαν από τη Θετική Κατεύθυνση και βραβεύτηκαν είναι οι Μαρίνος Ν. Κοσμόπουλος από το 1ο Λύκειο, Ιωάννης Γ. Κολοβός από το 1ο Λύκειο και Γεώργιος Αντ. Διονυσόπουλος από το 3ο Λύκειο.
Οι φοιτητές που πρώτευσαν από τη Τεχνολογική Κατεύθυνση και βραβεύτηκαν είναι οι Ιωάννα Δ. Μητροπούλου από το 1ο Λύκειο, Παναγιώτης Αθ. Φενέτος από το 3ο Λύκειο και Ηλίας Ν. Κορομηλάς από το 4ο Λύκειο.
Το έπαθλο αντιστοιχεί σε 400 ευρώ για τους πρώτους κάθε κατεύθυνσης, 300 ευρώ για τους δεύτερους και 200 ευρώ για τους τρίτους.
Η εκδήλωση, που είχε τίτλο «Τους μελιρρύτους ποταμούς της σοφίας τιμήσωμεν...» περιελάμβανε διάλεξη από την καθηγήτρια μαθηματικών του 4ου Γυμνασίου Ευγενία Κάτσου, ποιήματα και αφήγηση αποσπασμάτων από το έργο των Τριών Ιεραρχών από μαθητές της πόλης, καθώς και ύμνους από το Παιδικό Τμήμα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Μεσσηνίας και από τη χορωδία «Νότες χαράς» του Ιερού ναού Αναστάσεως του Χριστού.
Στ.Μ.